GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković rekao da Zadravec šteti HDZ-u, ona mu brzo uzvratila

Jandroković rekao da Zadravec šteti HDZ-u, ona mu brzo uzvratila
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 11:58
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gordan Jandroković kazao je danas da Dijana Zadravec šteti HDZ-u.

“Njeno ponašanje nanosi štetu HDZ-u”, rekao je Jandroković. Na pitanje treba li stranka pokrenuti postupak protiv nje, Jandroković je rekao da će to odlučivati nadležna tijela.

Dijana Zadravec naklon toga je za N1 uzvratila Jandrokoviću da “HDZ-u šteti korupcija, a ne ja, Korupcija i nečinjenje da se ta korupcija riješi”, kratko je rekla za N1.

Inače, nakon što je Dijana Zadravec, donedavna predstojnice Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice u medijima iznijela sumnje na kaznena djela i koruptivne radnje unutar KBC-a i poručila da je podnijela prijavu Županijskom Državnom odvjetništvu, iz ŽDO-a za N1 kažu:

“Vezano za kaznenu prijavu o kojoj je podnositeljica kaznene prijave sama obavijestila javnost, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu postupa sukladno zakonskim odredbama te je naloženo provođenje izvida. Ujedno Vas izvješćujemo da je sukladno članku 206. f. Zakona o kaznenom postupku provođenje izvida tajno iz kojeg razloga nismo u mogućnosti davati detaljnije informacije o predmetu”.

Podsjetimo, u KBC Sestre milorsdnice danas dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva koju u bolnicu šalje ministar Vili Beroš. Danas s, također, raspisuje i natječaj za novog ravnatalja KBC-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš odmah je nakon smjene Zadravec u srijedu najavio da šalje inspekciju u bolnicu.

“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata”, rekao je Beroš na dan smijene Zadravec te dodao da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk razriješio je u srijedu s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijanu Zadravec zbog narušenih međuljudskih odnosa, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz te ustanove.

Pljušte teške optužbe
Podsjetimo, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i invervencijsku radiologiju Dijana Zadravec jučer je u Novom danu teško optužila pojedine liječnike KBC-a nazvavši ih “kriminalnom skupinom”. Zadravec je rekla da je prijavilu DORH-u sve nepravilnosti koje se u bolnici događaju, ali da je još nitko nije kontaktirao.

Također je rekla kako ima saznanja da će se na natječaj za ravnatelj javiti i Davor Vagić, no on je to kasnije za N1 demantirao.

Na natječaj će se, prema njenim najavama, prijaviti i Zadravec.

Tagovi: Dijana Zadravec, Gordan Jandroković, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE