GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković rekao da Zadravec šteti HDZ-u, ona mu brzo uzvratila

Jandroković rekao da Zadravec šteti HDZ-u, ona mu brzo uzvratila
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 11:58
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gordan Jandroković kazao je danas da Dijana Zadravec šteti HDZ-u.

“Njeno ponašanje nanosi štetu HDZ-u”, rekao je Jandroković. Na pitanje treba li stranka pokrenuti postupak protiv nje, Jandroković je rekao da će to odlučivati nadležna tijela.

Dijana Zadravec naklon toga je za N1 uzvratila Jandrokoviću da “HDZ-u šteti korupcija, a ne ja, Korupcija i nečinjenje da se ta korupcija riješi”, kratko je rekla za N1.

Inače, nakon što je Dijana Zadravec, donedavna predstojnice Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice u medijima iznijela sumnje na kaznena djela i koruptivne radnje unutar KBC-a i poručila da je podnijela prijavu Županijskom Državnom odvjetništvu, iz ŽDO-a za N1 kažu:

“Vezano za kaznenu prijavu o kojoj je podnositeljica kaznene prijave sama obavijestila javnost, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu postupa sukladno zakonskim odredbama te je naloženo provođenje izvida. Ujedno Vas izvješćujemo da je sukladno članku 206. f. Zakona o kaznenom postupku provođenje izvida tajno iz kojeg razloga nismo u mogućnosti davati detaljnije informacije o predmetu”.

Podsjetimo, u KBC Sestre milorsdnice danas dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva koju u bolnicu šalje ministar Vili Beroš. Danas s, također, raspisuje i natječaj za novog ravnatalja KBC-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš odmah je nakon smjene Zadravec u srijedu najavio da šalje inspekciju u bolnicu.

“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata”, rekao je Beroš na dan smijene Zadravec te dodao da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk razriješio je u srijedu s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijanu Zadravec zbog narušenih međuljudskih odnosa, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz te ustanove.

Pljušte teške optužbe
Podsjetimo, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i invervencijsku radiologiju Dijana Zadravec jučer je u Novom danu teško optužila pojedine liječnike KBC-a nazvavši ih “kriminalnom skupinom”. Zadravec je rekla da je prijavilu DORH-u sve nepravilnosti koje se u bolnici događaju, ali da je još nitko nije kontaktirao.

Također je rekla kako ima saznanja da će se na natječaj za ravnatelj javiti i Davor Vagić, no on je to kasnije za N1 demantirao.

Na natječaj će se, prema njenim najavama, prijaviti i Zadravec.

Tagovi: Dijana Zadravec, Gordan Jandroković, Davor Vagić, Klinika za tumore, Vili Beroš, Mia Primorac, Andrej Plenković, KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, KBC Sestara milosrdnica
PROČITAJ I OVO
Fauci: SAD želi više podataka prije zatvaranja granica zbog nove varijanta virusa
PORUKE
Fauci: SAD želi više podataka prije zatvaranja granica zbog nove varijanta virusa
WASHINGTON - Sjedinjene Države čekaju više znanstvenih podataka o novoj varijanti otkrivenoj u Južnoj Africi prije donošenja "promišljene odluke" o mogućem zatvaranju granica, rekao je u petak savjetnik Bijele kuće za pandemiju.
WHO klasificirao novu varijantu koronavirusa kao onu koja izaziva zabrinutost
VIRUS
WHO klasificirao novu varijantu koronavirusa kao onu koja izaziva zabrinutost
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirao je B.1.1.529 kao varijantu koja predstavlja zabrinutost.
Njemačka: Hitno se traže strože mjere i uvođenje obveze cijepljenja
ALARMANTNO
Njemačka: Hitno se traže strože mjere i uvođenje obveze cijepljenja
BERLIN - Njemački ministar zdravstva Jens Spahn i vodeći njemački epidemiolozi u petak traže hitno postroženje mjera protiv pandemija, a sve su glasniji zahtjevi za uvođenjem obveze cijepljenja, dok zemlja bilježi nove rekorde zaraze.
Milanović: Podržavam dio Mostove referendumske inicijative
PORUKE
Milanović: Podržavam dio Mostove referendumske inicijative
ZAGREB - Dolaze nam četiri helikoptera Black hawk, gdje ćemo to držati? U Westinu? Nisu napravljeni hangari, napomenuo je.
Božinović: Mijenja se odluka o prelasku državne granice, putnici iz nekih zemalja moraju u karantenu
STOŽER
Božinović: Mijenja se odluka o prelasku državne granice, putnici iz nekih zemalja moraju u karantenu
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je objavljeno da će Hrvatska uvesti nove mjere zaštite državne granice kako bi se zaštitilo od širenja nove varijante koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE