GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković: Odluka o raspuštanju Sabora moguća sljedeći tjedan

Jandroković: Odluka o raspuštanju Sabora moguća sljedeći tjedan
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2020 / 22:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako odluka o raspuštanju Hrvatskog sabora još nije donesena, ali ne isključuje mogućnost da se to dogodi sljedećeg tjedna.

"Ta odluka još uvijek nije donešena, razgovaramo, razgovarat ćemo i s našim koalicijskim partnerima i nakon toga ćemo donijeti odluku. Donijet ćemo ju kad procijenimo da su epidemiološki uvjeti takvi da se izbori mogu održati. Brojke su sada dobre, sve se čini da je Hrvatska u ovome trenutku uspješno ovladala epidemijom i da se stvaraju uvjeti da imamo parlamentarne izbore", rekao je Jandroković za Dnevnik NoveTV.

Na pitanje je li moguće da se raspuštanje dogodi sljedećeg tjedna, potvrdno je odgovorio.

"To je moguće, ali vam još uvijek to ne mogu točno reći jer nismo donijeli odluku", kazao je Jandroković i dodao da će se odluka donijeti "vrlo skoro".

Naglasio je da "ne žure s izborima" te da se i dalje nalazimo u ustavnim rokovima obnašanja vlasti.

"Ovo je izborna godina, da li će ti izbori biti u srpnju, kolovozu ili rujnu, legitimna je svaka odluka. Međutim, u rujnu i na jesen čeka nas niz bitnih i važnih odluka i jako je bitno da nova Vlada ima obnovljeni demokratski legitimitet kako bi se mogla nositi s izazovima", naglasio je Jandroković.

Istaknuo je da stranke s kojima će možda koalirati nakon izbora moraju proći određene kriterije.

"Prvo je izborni rezultat, temeljem čega ćemo gledati s kime možemo surađivati, bliskost u svjetonazorima, te želja i volja i mogućnost da se preuzme odgovornost za upravljanjem Hrvatske", istaknuo je predsjednik Sabora.

Izrazio je želju da bivši ministar obrane Damir Krstičević bude jedan od nositelja izbornih lista HDZ-a na predstojećim izborima, a rekao je i kako je moguće da na listama budu i neki koji su bili protivnici predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću na prošlim unutarstranačkim izborima.

Jandroković je rekao i kako u ovome trenutku ne vidi mogućnost za suradnjom s Mostom.

Tagovi: Gordan Jandroković, Andrej Plenković, raspuštanje Sabora
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE