GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković o ataku na medije: Informaciju iz HDZ-a pustio netko tko je politički priglup

Jandroković o ataku na medije: Informaciju iz HDZ-a pustio netko tko je politički priglup
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 14:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao je pressicu o sjednici Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, na kojoj će se dogovarati dnevni red sabora, no mnogo je zanimljiviji dio u kojem Jandroković komentira informacije koje su procurile s jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Naime N1 je objavio, a SEEbiz prenio, pozivajući se na izvore sa sjednice, da su HDZ-ovci raspravljali o tome je li Banovina ili Banija te da je Dubravka Šuica zaključila kako mediji podrivaju državu i HDZ jer područje pogođeno potresom nazivaju Banija.

Jandroković kaže kako je informaciju o tome iz HDZ-a pustio netko tko je politički priglup.

"Kad sam vidio što su mediji objavili sa sastanka, postalo mi je jasno da je to plasirao netko od stranačkih kolega, moj prvi zaključak je bio da se radi o nekome tko je jako zlonamjeran ili politički priglup", rekao je Jandroković nakon saborskog Predsjedništva.

“Tu informaciju je očito pustio netko tko nije razumio o čemu smo govorili ili tko je, reći ću to, priglup, pa nije razumio o čemu smo mi tamo razgovarali. Taj netko je prešutio da je rasprava bila široka i da se javilo više ljudi za raspravu koja je bila normalna i demokratska, a ova teza o uroti je izmišljena i plasirana od nekog iz HDZ-a tko ili nije shvatio o čemu se radi ili je, ponavljam, politički priglup”, rekao je.

Novinari su ga pitali za napise da se vrh HDZ-a obrušio na medije i oporbu, prozivajući ih da su se urotili u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa.

"Zaključak da se radi o uroti je besmislen, a teza o uroti je izmišljena, zlonamjerna i plasirana od nekog iz HDZ-a zato što je zlonamjeran ili, ako je tako shvatio, politički priglup", kazao je Jandroković i objasnio da je na HDZ-ovu sastanku video vezom sudjelovalo preko sto ljudi, a rasprava je bila široka i demokratska.

Odbio je komentirati činjenicu da je dio medija objavio citate pojedinih sudionika sastanka i pitanje o njihovoj točnosti.

Naglasio je kako sastanke zatvorenog tipa ne prepričava te novinare pozvao da nazovu one čiji su citati navedeni i pitaju ih što su govorili, napominjući kako je njemu pripisano da je rekao kako će oporba napadati HDZ.

"To je zaista urotnička i neobična teza, pa naravno da će nas napadati", kazao je Jandroković.

"Ništa što se na sastanku događalo ne treba vas brinuti i neće ugroziti demokraciju“, uzvratio je na novinarsko ustrajavanje kako je zabrinjavajuće ako povjerenica za demokraciju EK Dubravka Šuica optužuje medije da pokušavaju rušiti HDZ i po tome što Banovinu nazivaju Banijom.

"Polemika Banovina ili Banija vodi se javno, osobno sam na poziciji da se kaže Banovina, ali ako netko kaže drugačije ne mislim da podriva državu", rekao je predsjednik Sabora.

Naglasio je i kako je jasno da dio oporbe želi iskoristi sadašnju situaciju da ojača svoju poziciju prije lokalnih izbora, "da udari HDZ i oslabi ga". Vidite da su uzeli za metu župana Žinića, kazao je Jandroković.

Nema problem s time da se otvori pitanje obnove na potresom pogođenom području, no ističe da prvo treba vidjeti konkretne brojke, koliko je kuća obnovljeno i na koji način, radi li se o malom broju ili velikom broju kuća.

Ako se radi o ovom drugom, onda, kaže, postoji određeni problem koji treba raščistiti. Stavljati to u kontekst politike na način kako radi dio oporbe po meni je politikantstvo koje je lako pročitati, rekao je.

Ulogu medija nakon potresa ne želi generalizirati. Ne mogu generalizirati, jer mediji su različiti, ima onih bliže lijevoj i desnoj opciji, centru, ali da postoji novinari i urednici bliski s određenim političkim opcijama to je je jasno i to je njihovo pravo, ali je i pravo o tome javno govoriti, izjavio je Jandroković.

"Niste ni vi svete krave, kao što nismo ni mi političari", poručio je novinarima.

Tagovi: Gordan Jandroković, Vladimir Šeks, andrej Plenković, HDZ
PROČITAJ I OVO
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
BLAMAŽA
Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari
ZAGREB - Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
OPTUŽNICA
USKOK optužio bivšeg ministra Lovru Kuščevića za zloporabu položaja i ovlasti
ZAGREB - Stavlja mu se na teret da je, od prosinca 2008. do 24. ožujka 2018., kao načelnik Općine Nerežišća, dogovorio s II. okr., svojom suprugom, pribavljanje značajne nepripadne materijalne koristi stjecanjem poljoprivrednog zemljišta i njegovom prenamjenom u Prostornom planu uređenja Općine u građevinsko zemljište te daljnjom prodajom.
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
OPTUŽIO POLITIKU
Sud odbio Todorića: Vještačenje KPMG-a neće se izdvojiti iz spisa kao nezakonito
ZAGREB - "Ovdje ima tri člana okružnog suda, neka mala sudbina koja čak izgleda kao da se snalazi u tim procesima, ona je praktički uništena. Ona je pod pritiskom politike donijela neku odluku, sramota je što politika radi", rekao je Todorić.
Čačić: Bašićev SMS sam prijavio policiji
OTKRIĆA
Čačić: Bašićev SMS sam prijavio policiji
VARAŽDIN - "Bašić je na sve strane pokušavao, negdje je uspijevao, a negdje manje. Nema ništa loše u tome da ministar razgovara s velikim investitorom. Što bi tu bilo loše?"
Skupština grada Subotice proglasila bunjevački govor službenim jezikom
ODLUKE
Skupština grada Subotice proglasila bunjevački govor službenim jezikom
SUBOTICA - Bunjevačka ikavica proglašena je u četvrtak službenim, nehrvatskim, jezikom grada Subotice, što je vodstvo hrvatske manjine ocijenilo prijelomnom točkom državnog intervencionizma u identitetskom sporu o pripadnosti bačkih Bunjevaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE