GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna

Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, gostujući u RTL-u danas žestoko se obrušio na Zorana Milanovića, predsjednika RH nazvavši ga klaunom o kojem niti ne želi razgovarati.

- Nastojim ignorirati neprimjerene izjave predsjednika. Ja na njega više negledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna koji zabavlja javnost. Nije me briga što misli i govori o meni. O njemu ne želim ni razgovarati. Fakat me nije briga za Milanovića. Neka se ponaša pristojno pa onda možemo razgovarati. U zadnjih mejsec dana ignorirao sam što govori o meni. U tom periodu nekoliko puta je ružno govorio o meni, o nekim kolegicima i kolegama, novinarima, znanstvenicima, političarima i o sucima. On neka tako govori s kim hoće , ali s nama neće. Kada se klaun počne pristojno ponašati onda možemo razgovarati o tome da negdje zajedno položimo vijence', kazao je Jandroković u RTL-u Danas.

Komentirao je vruće pitanje izbora čelne osobe Vrhovnog suda.

- To ovisi samo jednim dijelom o meni, ovisi o cijeloj proceduri. DSV je zaprimio kandidature. Koliko sam informiran, vjerojatno će ih sutra uputiti uredu predsjednika Republike, oni će nakon toga poslati to na mišljenje odboru za pravosuđe hrvatskog Sabora i Općoj sjednici Vrhovnog suda. Kada oni daju mišljenje, vraćaju to u ured predsjednika i onda predsjednik Republike predlaže Saboru svoga kandidata', pojasnio je Jandroković.

Na tvrdnju da je jasno da ta mišljenja nisu obvezujuća i da je Milanović potvrdio da će predložiti Zlatu Đurđević Jandroković je upitan je li mu stav ostao nepromijenjen.

- Ja ću sačekati da dođe prijedlog, možda će netko imati tako dobar program i uvjeriti predsjednika da je možda bolji kandidat. Ne bih prejudicirao, ali što se tiče gospođe Đurđević, tu smo potpuno jasni. Ona neće dobiti potporu vladajuće većine. Sudjelovala je u nezakonitoj proceduri koju je pokušao nametnuti predsjednik Republike i to ju diskvalificira', kazao je Jandroković.

Na pitanje je li ona kolateralna žrtva kazao je da je to pitanje za nju, ali da smatra da nije trebala sudjelovati u onome što je Milanović pokrenuo i da je mogla sačekati novi javni poziv.

- Tada bi sve bilo drugačije, ali ovako nije i Milanović joj je napravio medvjeđu uslugu', kazao je odviši odgovoriti je li mu što sporno vezano uz njen rad.

- Ne bih više o tome govorio. Sve sam o tome rekao. S obzirom da je sudjelovala u nezakonitoj proceduri, meni je to dovoljan razlog. Ne samo moj razlog, nego razlog većine saborskih zastupnika. To će pokazati vrijeme, a njezinom radu možemo drugi put', istaknuo je Jandroković.

Na pitanje je li moguće da rasprava bude između dva kruga lokalnih izbora kazao je da je moguće, ali da će vidjeti kada dođe prijedlog.

- Pa ćemo odlučiti hoće li biti između dva kruga ili poslije lokalnih izbora', rekao je Jandroković.

Po pitanju inicijative oporbe u opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša, Jandroković vjeruje kako će ga obraniti u Saboru.

"Ministar Beroš će ostati ministar i nakon njihove inicijative za njegovim opozivom. Njihov prijedlog je došao jučer, odmah smo ga uputili u Vladu koja ima osam dana da odgovori, to će biti negdje idući četvrtak", objasnio je Jandroković.

Dodaje kako ta rasprava također može biti između prvog i drugog kruga lokalnih izbora ili nakon njih, ali da još nije odlučio jer moraju provesti konzultacije s vladajućom većinom.

O izjavama Osječko-baranjskoj župana Ivana Anušića, koji je kazao kako bi bio puno sretniji da njegova stranka nije u koaliciji "s ovakvim SDSS-om", Jandroković vjeruje kako je to rekao pod pritiskom lokalnih izbora.

Na pitanje postoji li kod njega nešto što ga smeta u toj koaliciji, Jandroković je kazao kako o tome razgovaraju tamo gdje je tome mjesto.

"Nijedna koalicijska suradnja nikad nije do kraja idealna. Puno je važnije ono što nas veže", ocijenio je Janroković. Dodaje kako je to gospodarski razvoj, borba protiv pandemije koronavirusa i obnova nakon potresa.

Na pitanje ostaje li Gabrijela Žalac članica Predsjedništva HDZ-a s obzirom na upletenost u aferu Vjetroelektrane, Jandroković najavljuje da će, kada se steknu epidemiološki uvjeti, održati Sabor HDZ-a gdje će izabrati nove članove Predsjedništva.

- Vidim da se istraga proširila, tu ima dosta stvari koje nisu dobre i lijepe, ali pričekajmo da proceduralno sve bude provedeno, zaključio je Jandroković.

Tagovi: Gordan Jandroković, Zoran Milanović, Zlata Đurđević, Vrhovni sud RH, Ivan Anušić
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE