GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jandroković ispred katedrale: Ovdje dolazim i kao vjernik

Jandroković ispred katedrale: Ovdje dolazim i kao vjernik
VJERNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2020 / 10:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na blagdan Božića, misno slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Božićnoj misi u Zagrebačkoj katedrali nazoče premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, javlja HRT.

– Treba danas misliti o onima kojima je najteže. To su bolesnici, članovi njihovih obitelji, stari ljudi koji su danas sami, do kojih njihove obitelji ne mogu doći. S njima treba biti u mislima i iskazati kršćansku solidarnost, izjavio je uoči mise predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Poručio je da na misu u katedralu dolazi kao vjernik i kao predsjednik Sabora.

“Ovdje dolazim i kao vjernik i kao predsjednik Sabora jer smatram da je ispravno biti tu. Ovo je prva misa od potresa u katedrali. Mislim da trebam biti ovdje i kao predsjednik Sabora iskazati podršku”, poručio je Jandroković.

Spreman je, kaže, cijepiti se čim liječnici kažu, mora vidjeti kakve su preporuke za one koji su preboljeli koronu.

“No, bitno je da se u prvoj fazi cijepe oni kojima je najpotrebnije, stariji ljudi, medicinsko osoblje. Ispravno se cijepiti, očito se ne možemo vratiti u normalan život bez toga.

Nadam se da će većina shvatiti da se tako opredjeljuju za život. Idemo voditi računa o onima kojima je najpotrebnije, rekao je Jandroković.

Svečana božićna misna slavlja, uz primjenu preporuka za sprječavanje širenja epidemije Covid-19 tijekom njihova održavanja, održavaju se u sjedištima nadbiskupija i biskupija: u Đakovu, Rijeci, Zadru i u Splitu te u crkvama diljem zemlje.

Tagovi: Gordan Jandroković, božićna misa, Andrej Plenković, Josip Bozanić
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE