GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iznudio novac od Pauka pa kupio Hondu

Iznudio novac od Pauka pa kupio Hondu
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz / Šibenik IN
ŠIBENIK - Raspliće se „misterij“ kućne krađe novca unutar obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Kako doznaju mediji, sve je započelo u ponedjeljak kada su ukućani zamijetili nestanak pozamašne svote novca iz kućnog sefa. Detalji, poput iznosa ukradenog novca se u interesu kriminalističkog istraživanja taje jer još svi akteri istražiteljima nisu dostupni. Neslužbeno doznaje 24sata da se radi o novčanom iznosu od oko dvjesto tisuća kuna.

Naime, mlađi član obitelji je u ponedjeljak u pratnji roditelja šibenskim kriminalistima prijavio kako je bio metom iznude pod prijetnjama dvojice starijih sugrađana. Nasilni dvojac mu je prijetio da im iz kuće mora ukrasti i predati novac. Prijetili su mu i da će nauditi drugim članovima obitelji. Prestravljen, umjesto da o prijetnjama upozna ostale članove obitelji, u strahu je uzeo novac i dao ga dvojici starijih nasilnika u zamjenu da ga puste na miru i prestanu s prijetnjama.

Za iskusne kriminaliste nije bilo dvojbe da se radi o klasičnoj iznudi. Krenula je istraga. Još iste večeri, u noći na utorak, pronađen je i uhićen Filip Višnjić (19) iz Šibenika, jedan od dvojice osumnjičenih. Drugi osumnjičeni, čiji su podaci poznati redakciji, još je u bijegu. Zanimljivo je da je Višnjić istog dana kada su dobili pozamašnu svotu iznuđenog novca kupio motocikl „Honda CBR 600“. Policija mu je pretražila dom i pronašla dokaze o kupnji a motocikl je završio u prostorima šibenske policije kao dokaz u sudskom postupku koji slijedi.

- Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motocikl od ukradenog novca. I to novca koji nije on ukrao. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu - rekao je otac uhićenoga za portal Šibenik IN.

Nakon ispitivanja uhićeni mladić završio je iza rešetaka gdje će provesti najmanje trideset dana. Tereti ga se za kazneno djelo iznude zbog pribavljanja novca jer je ozbiljnom prijetnjom prisilio žrtvu da od svoje obitelji ukrade novac za njega i drugog iznuđivača. Dokaže li im se krivnja počinitelji bi za ovaj slučaj mogli biti kažnjeni zatvorom između jedne i deset godina.

Tagovi: Goran Pauk, Šibenik, Filip Višnjić, Honda CBR 600
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE