GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iznudio novac od Pauka pa kupio Hondu

Iznudio novac od Pauka pa kupio Hondu
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz / Šibenik IN
ŠIBENIK - Raspliće se „misterij“ kućne krađe novca unutar obitelji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Kako doznaju mediji, sve je započelo u ponedjeljak kada su ukućani zamijetili nestanak pozamašne svote novca iz kućnog sefa. Detalji, poput iznosa ukradenog novca se u interesu kriminalističkog istraživanja taje jer još svi akteri istražiteljima nisu dostupni. Neslužbeno doznaje 24sata da se radi o novčanom iznosu od oko dvjesto tisuća kuna.

Naime, mlađi član obitelji je u ponedjeljak u pratnji roditelja šibenskim kriminalistima prijavio kako je bio metom iznude pod prijetnjama dvojice starijih sugrađana. Nasilni dvojac mu je prijetio da im iz kuće mora ukrasti i predati novac. Prijetili su mu i da će nauditi drugim članovima obitelji. Prestravljen, umjesto da o prijetnjama upozna ostale članove obitelji, u strahu je uzeo novac i dao ga dvojici starijih nasilnika u zamjenu da ga puste na miru i prestanu s prijetnjama.

Za iskusne kriminaliste nije bilo dvojbe da se radi o klasičnoj iznudi. Krenula je istraga. Još iste večeri, u noći na utorak, pronađen je i uhićen Filip Višnjić (19) iz Šibenika, jedan od dvojice osumnjičenih. Drugi osumnjičeni, čiji su podaci poznati redakciji, još je u bijegu. Zanimljivo je da je Višnjić istog dana kada su dobili pozamašnu svotu iznuđenog novca kupio motocikl „Honda CBR 600“. Policija mu je pretražila dom i pronašla dokaze o kupnji a motocikl je završio u prostorima šibenske policije kao dokaz u sudskom postupku koji slijedi.

- Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motocikl od ukradenog novca. I to novca koji nije on ukrao. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu - rekao je otac uhićenoga za portal Šibenik IN.

Nakon ispitivanja uhićeni mladić završio je iza rešetaka gdje će provesti najmanje trideset dana. Tereti ga se za kazneno djelo iznude zbog pribavljanja novca jer je ozbiljnom prijetnjom prisilio žrtvu da od svoje obitelji ukrade novac za njega i drugog iznuđivača. Dokaže li im se krivnja počinitelji bi za ovaj slučaj mogli biti kažnjeni zatvorom između jedne i deset godina.

Tagovi: Goran Pauk, Šibenik, Filip Višnjić, Honda CBR 600
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE