GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izbačeni SDP-ovci osnovali novi klub zastupnika

Izbačeni SDP-ovci osnovali novi klub zastupnika
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2021 / 13:15
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Zastupnici Domagoj Hajduković, Davor Bernardić, Davorko Vidović, Ivana Posavec Krivec, Vesna Nađ i Marina Opačak Bilić, izbačeni iz SDP-a, na konferenciji za medije objavili su da osnivaju vlastiti Klub zastupnika socijaldemokrati sa 18 članova.

SDP-ov veteran Davorko Vidović rekao je da osnivanje Kluba nije bila namjera nikoga od njih, nego je riječ o 'iznuđenoj situaciji' u kojoj treba osigurati normalan rad.

Vidović je rekao da su svi oni sudjelovali u formiranju socijaldemokratskih politika.

'Neviđenim postupkom vodstva naše bivše stranke dogodilo se da najveća oporbena stranka detronizira samu sebe', rekao je Vidović, dodajući da će to biti najjači oporbeni klub u Saboru.

Predsjednik Kluba je Domagoj Hajduković. On je zahvalio svim 'poštenim SDP-ovcima i SDP-ovkama' na njihovom radu i trudu, zbog čega su i oni izabrani u Sabor. Najavio je da će se vrlo brzo pokazati da novi klub okuplja izuzetne kolegice i kolege koji će doprinijeti boljem životu u Hrvatskoj.

Davor Bernardić poručio je da će se i dalje boriti za pošteniju i pravedniju Hrvatsku.

'Nastavit ćemo našu misiju, da pravda bude dostupna svima pod jednakim uvjetima, dostupnije stanovanje za mlade, veće mirovine za starije, i za državu kao pomoć investicijskom ciklusu', nabrojio je Bernardić.

Rekao je da im osnivanje nove stranke nije cilj. 'Što će donijeti budućnost, vidjet ćemo', rekao je, dodajući da bi za SDP bilo važno naći načina kako izaći iz aktualne krize vodstva.

'Ne samo da ćemo biti dovoljno vidljivi, svih 18 kolega pokazalo je veliku aktivnost, integritet i znanje', naveo je Bernardić.

Ivana Posavec Krivec rekla je da nema podjela - tko je izbačen, a tko suspendiran. 'Ono što krasi ovaj Klub, između ostalog, je solidarnost', rekla Posavec Krivec, dodajući da je svih 18 poslalo jasno opredjeljenje - više nisu članovi SDP-a.

'To je jedna od najtežih odluka u našim životima, za svakog od nas ponaosob', rekla je.

Podsjetimo, Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je iz stranke s 15 glasova 'za' i dva 'protiv' izbacilo sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao 'kolovođe pobune', a među njima je i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić. Uz njega, izbačeni su Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Davorko Vidović, Franko Vidović, Romana Nikolić i Renata Sabljar Dračevac. Prije toga izbačeno je četvero zastupnika: Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Rajko Ostojić i Marina Opačak Bilić.

Foto: Patrik Macek, Pixsell

Tagovi: Domagoj Hajduković, Davor Bernardić, Davorko Vidović, Ivana Posavec Krivec, Vesna Nađ, Marina Opačak Bilić
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE