GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivanić-Grad: Napad u Centru za socijalnu skrb

Ivanić-Grad: Napad u Centru za socijalnu skrb
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 15:37
Autor: SEEbiz / Index.hr
IVANIĆ-GRAD - U Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu jutros oko 10 sati se dogodio napad na socijalne radnike. Incident je potvrdio resorni ministar Josip Aladrović uoči sjednice vlade. Rekao je da je okidač napada bio izdvajanje djece iz obitelji.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj opisala je za Dnevnik.hr što se točno dogodilo.

"Danas u jutarnjim satima je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere majka je s djecom bila tu u centru, napustila je prostorije centra pa su ih napustili i policajci, koji su tamo bili preventivno pozvani", rekla je Cuvaj.

"U prostorije centra je navalio i fizički nasrnuo otac djece, koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. Ona ga je sprječavala ući. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol, koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede", dodaje Cuvaj.

"Kolegice su bile zaključane po prostorijama, mi smo mali centar. Reakcija policije je bila vrlo brza, minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice", rekla je Cuvaj.

"Ovo je nešto što smo mi očekivali na neki način. Ja se samo nadam da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu, a danas se moglo ponoviti. Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke, jer ova služba - njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo", zaključila je Cuvaj.

O incidentu se oglasilo i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Napominju da oštro osuđuju takav čin.

"Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji. Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra. Prilikom nasrtaja otac je uništio dio imovine Centra i ozlijedio zaštitarku. Zaštitarka je oca uspjela zadržati primjenom fizičke sile do dolaska djelatnika Policijske postaje Ivanić Grad. Otac je priveden, a majci pružena medicinska pomoć.

Fizičke napade i nasrtaje ne možemo prihvatiti, neovisno o kojoj društvenoj skupini se radi. Stoga apeliramo na javnost da se svi zajedno suzdržimo od neprimjerenih komentara, djelovanja i društvenog utjecaja.

Da bi se sustav reorganizirao i postao kvalitetniji u budućnosti svi akteri na području socijalne skrbi moraju aktivno sudjelovati u njegovom poboljšanju.

Ističemo kako će i nadalje fokus rada Ministarstva biti na zaštiti korisnika, neovisno u koju skupinu spadaju, bilo da se radi o starijima i nemoćnima ili djeci kao i zaštita radnika koji vrijedno rade u sustavu socijalne skrbi", stoji u priopćenju.

Fotografija: HRT

Tagovi: Ivanić-Grad, Centar za socijalnu skrb, Martina Cuvaj
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ANALITIČARI
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ZAGREB - Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Novog dana N1 televizije s kojom je komentirao izbornu noć i moguće koalicije nakon izbora.
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
PREDVIĐANJA
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
ZAGREB - Nikola Grmoja iz Mosta za N1 je govorio o dojmovima nakon izbora i mogućim koalicijama. Most održava sastanak kako bi analizirao rezultate izbora.
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
NEODREĐEN
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE