GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivanić-Grad: Napad u Centru za socijalnu skrb

Ivanić-Grad: Napad u Centru za socijalnu skrb
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 15:37
Autor: SEEbiz / Index.hr
IVANIĆ-GRAD - U Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu jutros oko 10 sati se dogodio napad na socijalne radnike. Incident je potvrdio resorni ministar Josip Aladrović uoči sjednice vlade. Rekao je da je okidač napada bio izdvajanje djece iz obitelji.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj opisala je za Dnevnik.hr što se točno dogodilo.

"Danas u jutarnjim satima je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere majka je s djecom bila tu u centru, napustila je prostorije centra pa su ih napustili i policajci, koji su tamo bili preventivno pozvani", rekla je Cuvaj.

"U prostorije centra je navalio i fizički nasrnuo otac djece, koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. Ona ga je sprječavala ući. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol, koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede", dodaje Cuvaj.

"Kolegice su bile zaključane po prostorijama, mi smo mali centar. Reakcija policije je bila vrlo brza, minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice", rekla je Cuvaj.

"Ovo je nešto što smo mi očekivali na neki način. Ja se samo nadam da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu, a danas se moglo ponoviti. Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke, jer ova služba - njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo", zaključila je Cuvaj.

O incidentu se oglasilo i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Napominju da oštro osuđuju takav čin.

"Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji. Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra. Prilikom nasrtaja otac je uništio dio imovine Centra i ozlijedio zaštitarku. Zaštitarka je oca uspjela zadržati primjenom fizičke sile do dolaska djelatnika Policijske postaje Ivanić Grad. Otac je priveden, a majci pružena medicinska pomoć.

Fizičke napade i nasrtaje ne možemo prihvatiti, neovisno o kojoj društvenoj skupini se radi. Stoga apeliramo na javnost da se svi zajedno suzdržimo od neprimjerenih komentara, djelovanja i društvenog utjecaja.

Da bi se sustav reorganizirao i postao kvalitetniji u budućnosti svi akteri na području socijalne skrbi moraju aktivno sudjelovati u njegovom poboljšanju.

Ističemo kako će i nadalje fokus rada Ministarstva biti na zaštiti korisnika, neovisno u koju skupinu spadaju, bilo da se radi o starijima i nemoćnima ili djeci kao i zaštita radnika koji vrijedno rade u sustavu socijalne skrbi", stoji u priopćenju.

Fotografija: HRT

Tagovi: Ivanić-Grad, Centar za socijalnu skrb, Martina Cuvaj
PROČITAJ I OVO
Brnabić: Ekološki ustanak je bio primer neodgovornosti
PREMIJERKA
Brnabić: Ekološki ustanak je bio primer neodgovornosti
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je današnji skup "Ekološki ustanak" bio primer "nepoštovanja i neodgovornosti", jer je većina ljudi bila bez zaštitnih maski.
Slovenija mijenja pravila na granicama, dio putnika će moći ući i bez PCR testa
PRAVILA
Slovenija mijenja pravila na granicama, dio putnika će moći ući i bez PCR testa
LJUBLJANA - Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za neke će osim takvih testova s područja Europske unije i Schengena vrijediti i oni provedeni u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.
Baršić: Situacija u KB Dubravi prenapregnuta, pritisak očekujemo oko 20. travnja
KORONAVIRUS
Baršić: Situacija u KB Dubravi prenapregnuta, pritisak očekujemo oko 20. travnja
ZAGREB - Voditelj Kriznog stožera KB Dubrava dr. Bruno Baršić rekao je u subotu kako je u toj bolnici situacija "prenapregnuta", hospitalizirano je 300 covid pacijenata, preko 50 ih je na respiratoru, otvorena je peta Intenzivna jedinica, a najveći pritisak očekuju oko 20. travnja.
Škola u Jelkovcu prijavila Škoru zbog skupa bez dozvole
KAMPANJA
Škola u Jelkovcu prijavila Škoru zbog skupa bez dozvole
ZAGREB - Zagrebački Gradski ured za obrazovanje uputio je u subotu apel kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu da okupljanja i stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i dječjih vrtića.
Završio Ekološki ustanak u Beogradu: Traži se emisija na RTS-u o ekološkoj situaciji u Srbiji
USTANAK
Završio Ekološki ustanak u Beogradu: Traži se emisija na RTS-u o ekološkoj situaciji u Srbiji
BEOGRAD - U Beogradu je, ispred Skupštine Srbije, održan protest pod sloganom “Ekološki ustanak”. U organizaciji skupa učestvovali su brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Nakon protesta, okupljeni su u dugoj koloni krenuli ka zgradi Vlade Srbije. Ispred zgrade RTS-a aktivisti su tražili dvosatnu emisiju o ekološkoj situaciji u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE