GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istraživanje: U Njemačkoj većina podržava otvaranje restorana i hotela tijekom Uskrsa

Istraživanje: U Njemačkoj većina podržava otvaranje restorana i hotela tijekom Uskrsa
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2021 / 19:02
Autor: SEEbiz / H

BERLIN - Iako se Njemačka bori s naglim rastom broja novooboljelih od koronavirusa, većina njemačkih ispitanika zagovara otvaranje restorana i hotela tijekom uskršnjih blagdana u travnju.

Istraživanje koje je za dpa proveo YouGov, Institut za istraživanje javnog mnijenja, pokazalo je da 52 posto ispitanika želi da se hoteli i ostala prenoćišta otvore pod uvjetom da se poštuju pravila higijene i socijalne udaljenosti.

Oko 14 posto sudionika zalaže se za otvaranje objekata bez ikakvih ograničenja.

Samo 25 posto ispitanika misli da bi hoteli trebali ostati zatvoreni tijekom praznika kada mnogi u Njemačkoj odlaze na odmor.

Devet posto ispitanika se nije izjasnilo.

Oko tri četvrtine ispitanika podržava otvaranje restorana, pivnica, pubova i kafića. Tu se njih 32 posto izjasnilo za ograničenja u smislu otvaranja isključivo terasa, dok ih se 34 posto zalaže i za unutarnju uslugu pod uvjetom da su na snazi mjere opreza.

Jedanaest posto ispitanika zagovara otvaranje ugostiteljskih objekata bez ikakvih uvjeta. Samo 16 posto misli da restorani i pubovi moraju ostati zatvoreni.

Ugostiteljstvo je većim dijelom izostalo iz strategije ponovnog otvaranja koju su početkom ožujka usvojile savezna i državna vlada. Teško pogođena industrija smatra se napuštenom i očekuje od političara da osmisle plan za oporavak.

Virtualno YouGov-ovo istraživanje od 2,059 ispitanika provedeno je između 16. i 18. ožujka. Rezultati su obrađeni tako da budu reprezentativni za populaciju stariju od 18 godina.

Njemačka kancelarka Angela Merkel treba se u ponedjeljak sastati s premijerima saveznih pokrajina kako bi se raspravile mjere zatvaranja. Vlada navodno, kako javlja njemački tisak u nedjelju, namjerava produljiti aktualne mjere i nakon uskršnjih praznika.

Tagovi: koronavirus u Njemačkoj, otvaranje restorana, otvaranje kafića, Angela Merkel, Njemačka
PROČITAJ I OVO
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE