GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut za rat: Putin mijenja taktiku

Institut za rat: Putin mijenja taktiku
TAKTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2022 / 08:24
Autor: SEEbiz

LONDON - Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini.

Ruski predsjednik Vladimir Putin sve se više oslanja na neregularne dragovoljačke i posredničke snage, a ne na konvencionalne postrojbe i formacije Oružanih snaga Ruske Federacije. ISW je ranije izvijestio da je Putin cijelo ljeto zaobilazio rusko više vojno zapovjedništvo i vodstvo ministarstva obrane, a posebno nakon poraza oko Harkivske oblasti.

Putinov loš odnos s vojnim zapovjedništvom i ministarstvom može djelomično objasniti sve veću usredotočenost Kremlja na regrutiranje loše pripremljenih dobrovoljaca u ad hoc neregularne postrojbe, umjesto da ih pokušava privući u pričuvu ili rezerve za redovne ruske borbene postrojbe.

Formiranje takvih jedinica dovest će do daljnjih napetosti, nejednakosti i općeg nedostatka kohezije između snaga. Ukrajinski i ruski izvori izvijestili su o slučajevima kada su ruske oružane snage odbile isplatiti veteranske beneficije, jednokratne bonuse za novačenje ili pružiti medicinski tretman vojnicima BARS-a (Ruske borbene rezerve).

Neke vojne formacije nude financijske poticaje za svaki kilometar koji postrojba vojnika napreduje.

Ruske snage vjerojatno pokušavaju provesti promišljenije i kontroliranije povlačenje u zapadnoj oblasti Herson kako bi izbjegle kaotični bijeg, koji je karakterizirao kolaps ruskih obrambenih položaja u oblasti Harkiv ranije ovog mjeseca.

Ukrajinska protuofenziva u Hersonskoj oblasti ipak napreduje, a čini se da je ruske snage pokušavaju usporiti i vratiti na položaje koji se mogu obraniti umjesto da je zaustave ili preokrenu.

Istaknuti ruski vojni bloger također tvrdi da je rusko zapovjedništvo prošlog tjedna izdalo naredbu “zabrane povlačenja” za sve jedinice koje služe u Donbasu zahtijevajući da ruske snage koje djeluju na osovini drže svoje položaje bez obzira na situaciju koja se ispred njih odvija, prenosi Index.

Tagovi: Institut za proučavanje rata, rat u Ukrajini, ukrajinska vojska, Vladimir Putin, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE