GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Impresivna imovinska kartica Marka Primorca

Impresivna imovinska kartica Marka Primorca
IMOVINSKA KARTICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 07:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija.

Bavi se izučavanjem javnih financija, lokalnim financijama, poreznim sustavom i upravljanjem javnim dugom, a u njegovoj biografiji uz ostalo piše da je kao autor ili koautor objavio četiri sveučilišna udžbenika. U 2016. bio je član Stručne radne skupine za reviziju poreznog sustava i izradu novih zakonodavnih rješenja u poreznom sustavu Hrvatske, a 2017. član Povjerenstva za izradu novog modela sustava financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave pri Ministarstvu financija.

U 2018. je bio član Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te član stručne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Od 2018. do 2020. obnašao je dužnost savjetnika za gospodarstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Od 2016. je član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, od 2017. do 2018. bio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede d.d., a od 2018. je zamjenik predsjednika Revizijskog odbora Hrvatske lutrije d.o.o. Od 2021. je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije te predsjednik Revizijskog odbora. Od 2021. je vanjski član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora.

Supruga mu je Iskra Primorac, čija je karijera također vezana uz HDZ i Vladu Andreja Plenkovića. Javnosti je poznata kao ravnateljica REGOS-a u dva mandata od 2017. godine, kao i predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb od 2020.

Iskra Primorac je kao državna dužnosnica morala ispuniti imovinsku karticu, pa su preko nje dostupni i podaci i zaradi i imovini bračnog druga Marka, budućeg ministra financija.

Plaća mu je 16.941 kuna neto, a druge dohotke ima po više osnova – prijavio je godišnju zaradu od 287.309 kuna, zatim dodatnih 132 tisuće kuna, kao i još 1.500 kuna mjesečno, 1.000 kuna mjesečno i 1.604 kune mjesečno. Uz to ima i 3.000 kuna mjesečno od imovinskih prava.

Ukupno se radi o godišnjim primicima od skoro 576 tisuća kuna.

Posjeduje stan u Zagrebu od 60 kvadrata, njivu u Odri i automobil BMW iz 2017., vrijedan 200.000 kuna. Vlasnik je obrta Economica i tvrtke Economica Consulting.

Zajedno su Primorci prijavili štednju od 35 tisuća eura, 16 tisuća švicarskih franaka, 600.000 kuna i 14.000 dolara. Ukupno se radi o protuvrijednosti od oko 1,1 milijun kuna.


Ima i kredit od 50 tisuća eura, kojeg je podigao 2008. uz kamatu od 1,13 posto.

Tagovi: imovinska kartica, Marko Primorac, Iskra Primorac, Ekonomski fakultet u Zagrebu, REGOS
PROČITAJ I OVO
Gradonačelnik Venecije kritizirao idiote koji su surfali po Canalu Grande
KRITIKE
Gradonačelnik Venecije kritizirao idiote koji su surfali po Canalu Grande
RIM - Gradonačelnik Venecije kritizirao je u srijedu "dva idiota" koji su snimljeni kako surfaju Canalom Grande, obećavši besplatnu večeru onome tko ih identificira.
Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića
EPILOG
Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, te da prikupljene materijale očekuje stručna analiza.
MVEP zasad bez stava o potencijalnoj zabrani ulaska Rusa u EU
VIZE
MVEP zasad bez stava o potencijalnoj zabrani ulaska Rusa u EU
ZAGREB – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) zasad nema stav o zahtjevu nekih zemalja Europske unije da se ruskim državljanima potpuno zabrani ulazak u šengensku zonu.
Crnomorska flota ima novog zapovjednika
KADROVI
Crnomorska flota ima novog zapovjednika
MOSKVA - Ruska Crnomorska flota, usidrena u lukama anektiranog poluotoka Krima imenovala je novog zapovjednika, objavila je u srijedu novinska agencija RIA pozivajući se na obaviještene izvore, nakon što su brojne eksplozije u proteklih devet dana potresle ruske vojne baze koje se ondje nalaze.
Vučić ne želi rusku bazu u Srbiji
STAVOVI
Vučić ne želi rusku bazu u Srbiji
BRUXELLES - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Bruxellesu da našoj zemlji nisu potrebne bilo čije strane baze na teritoriji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE