GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I tajlandski seks turizam prebacio se online

I tajlandski seks turizam prebacio se online
SILOM PRILIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:21
Autor: Matej Balen
BANGKOK – Zatvorene granice i nedostatak turista koji traže noćnu zabavu, ali i zbog prevencije koronavirusa zatvoreni crveni distrikti na popularnim lokacijama doveli su tajlandske "ljepotice noći" u nepovoljnu ekonomsku situaciju.

Kako već mjesecima nisu u mogućnosti doći do klijenata, a kako su i sami obavezni plaćati račune, mnogi radnici u seks industriji na Tajlandu su bili prisiljeni svoju djelatnost preseliti online, pojašnjava 29-godišnja transrodna tajlandska "ljepotica noći" pod imenom Cherry za SCMP.

Cherry sada i po nekoliko sati, preko live-streama, zavodi svoje gledatelje u svojoj chat sobi, a prve gumbe na košulji otkopčava tek kada novci sjednu na njen PayPal račun. I nije jedina koja na ovaj način zadovoljava svoje klijente, jer je procjena kako se i više od 300 tisuća radnika u seks industriji u Tajlandu moralo prilagoditi novonastaloj situaciji.

„Crveni distrikti u Bangkoku, Pattayi i Phuketu su zatvoreni od kraja ožujka, a djevojke su morale odlučiti žele li se vratiti radu u poljima ili se prilagoditi i preći na korištenje tehnologije kako bi održale određeni životni standard.“, pojašnjava Cherry,

„Moramo preživjeti dok se ne otvore granice i vrati međunarodni turizam, što bi moglo potrajati. Rješenje nije niti odlazak u druge države, jer je situacija diljem jugoistočne Azije svuda podjednaka.“

Cherry opisuje kako je bilo lakše pronaći kameru i otvoriti online privatnu sobu gdje za ulazak klijentima naplaćuje po 10 USD po satu, a zatim podiže cijenu za personalizirane želje svojih klijenata. Cilj joj je ostvariti zaradu od 500 USD po satu, a kako bi klijentima dala osjećaj kontrole, s obzirom na nedostatak osobnog kontakta.

Većinu klijenata dobiva preko socijalnih mreža, a prednost korištenja tehnologije jest mogućnost diskrecije. U protekla dva mjeseca je zaradila 2.500 USD, što ne smatra da je mnogo, ali daje određenu sigurnost u ovom izvanrednom vremenu.

Tajlandska vlada je davala mjesečnu pomoć u iznosu od 160 USD za freelance radnike, ali mjera nije uključivala radnike u seks industriji. Ilegalni status radnika u ovoj industriji čudi Cherry, s obzirom na opću raširenost u Tajlandu, a i činjenice kako je seks industrija jedan od nositelja tajlandske ekonomije, po čemu su i poznati u svijetu.

„Svi to vide, ali nitko o tome ne želi pričati, posebno političari.“, pojašnjava Cherry.

Tagovi: tajlandski seks turizam, Tajland, koronakriza, koronavirus na Tajlandu
PROČITAJ I OVO
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
REAKCIJE
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
ZAGREB - Gong je u subotu ocijenio kako se predsjednik Republike Zoran Milanović ne ponaša kao odgovoran državnik, ali niti Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava jer se svojim loše obrazloženim upozorenjem Milanoviću stavio iznad Ustava.
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE