GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZJZ: Mobilni timovi omogućit će dodatnu zaštitu od zaraze

HZJZ: Mobilni timovi omogućit će dodatnu zaštitu od zaraze
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2022 / 17:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) poručio je u nedjelju da će formiranjem mobilnih timova za cijepljenje dodatno omogućiti svim građanima da učinkovito zaštite svoje zdravlje od zaraze i posljedica covida-19, upozorivši da od petoro umrlih četvero nije bilo cijepljeno.

Uz dosadašnje aktivnosti informiranja građana o cjepivu, njegovim svojstvima i učincima, te cijepnim mjestima dodatno će se aktivirati mobilni timovi za cijepljenje građana u manje naseljenim mjestima u Hrvatskoj, te u sredinama gdje je dostupnost zdravstvenih usluga manja nego u urbanim mjestima, navodi HZJZ.

Napominju da će, uz HZJZ mobilne timove osnivati županijski zavodi i domovi zdravlja na područjima svojeg djelovanja.

Uz to, osigurat će se dodatna dostupnost za invalide i teško pokretne osobe povećanjem broja drive-in mjesta kao i za imunokompromitirane i kronične bolesnike cijepljenje u bolnicama koje redovno posjećuju.

HZJZ zaključuje da će to biti dodatni poticaj dosadašnjim načinima cijepljenja koji su dostupni građanima.

Capak: Svaki novocijepljeni je korak u zaštiti zdravlja

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izjavio je kako je svaki novocijepljeni građanin, posebno starije životne dobi i s težim kroničnim oblicima bolesti korak je prema učinkovitijoj zaštiti njihova zdravlja.

"Medicinska znanost je otkrila, a životna praksa potvrdila, da je cjepivo najbolja zaštita od težih oblika bolesti, a poglavito smrtnih posljedica", napomenuo je Capak i dodao kako je od pet hospitaliziranih pacijenata s ozbiljnijim problemima od zaraze samo jedan u potpunosti ili djelomično primio cjepivo.

Upozorio je kako, nažalost, od pet preminulih četvero njih nije cijepljeno.

U javnom prostoru, primijetio je, još je upečatljivo prisutan otpor cijepljenju i negiranje znanstveno utvrđenih činjenica, čak i od strane pojedinih zdravstvenih djelatnika, što im, smatra ne služi na čast, iako ih realna slika epidemije u svemu opovrgava.

Capak pozvao zdravstvene djelatnike da udruže snage

Čelnik HZJZ-a poručio je da su aktivnosti koje provode okrenute ne samo zaštiti zdravlja svakog pojedinca, već narodnom zdravlju.

Smatra kako je epidemija covida-19 pokazala da samo zajedničkim djelovanjem možemo biti učinkoviti u njezinu suzbijanju.

Capak poziva zdravstvene djelatnike da zajedničkim snagama udruže svoja znanja, stručnost, sposobnosti i pozitivnu energiju kako bi učinili sve što može donijeti zdravstveni boljitak cjelokupnoj zajednici.

Tagovi: mobilni timovi za cijepljenje, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
Srbija najranjivija u Europi na klimatske promjene
RANGIRANJA
Srbija najranjivija u Europi na klimatske promjene
ZAGREB - Kako navodi indeks koji je razvio američko Sveučilište Notre Dame, Srbija se nalazi na 92. mjestu u svijetu kada je u pitanju ranjivost na klimatske promjene, i najranjivija je država Europe.
Kina se nametnula kao važan igrač na Bliskom istoku
GEOPOLITIKA I MOĆ
Kina se nametnula kao važan igrač na Bliskom istoku
BERLIN - Uspješno posredovanje Pekinga između starih suparnika Saudijske Arabije i Irana baca novo svjetlo na utjecaj Kine na Bliskom istoku. Ali i na ulogu SAD-a u toj regiji.
Milanović o progonu Todorića: Predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma
PREDSJEDNIK
Milanović o progonu Todorića: Predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma
PAZIN - “Taj konzultant kojeg su lažno prikazali, nisu smjeli to raditi. To je bačen novac, "
Nobilo: Kad nestane politička zaštita, kreće afera Borg
PORUKE
Nobilo: Kad nestane politička zaštita, kreće afera Borg
ZAGREB - Najskuplje sudsko financijsko vještačenje u povijesti hrvatskog pravosuđa, vezano uz slučaj Agrokor, sud je je jučer ocijenio nezakonitim dokazom.
Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg
SLUČAJ AGROKOR
Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg

ZAGREB - Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti, Ismeta Kamala za poljski KPMG plaćeno čak 1,3 milijuna eura, danas je na Optužnom vijeću zagrebačkog Županijskog suda proglašeno nezakonitim, a na što se osvrnuo sam.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE