GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huligani iz Kustošije idu u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Huligani iz Kustošije idu u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
SUD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2020 / 18:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor protiv sve šestorice navijača osumnjičenih zbog pokazivanja transparenta s natpisom "J...t ćemo srpske žene i djecu, potvrđeno nam je sa zagrebačkoga Županijskoga suda.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja djela kako je to i predložilo tužiteljstvo, a na ovu odluku osumnjičenici imaju pravo žalbe o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće suda.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo pak nešto ranije kako je protiv sve šestorice okrivljenika predložilo sucu istrage određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokazne radnje ispitivanja u svojstvu okrivljenika šestorice hrvatskih državljana (1999., 2000., 1998., 2000., 2000., 1998.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su se šestorica okrivljenika 11. lipnja 2020. oko 21,00 sat u Zagrebu, zajedno s više nepoznatih osoba okupili u nakani da kod drugih osoba izazovu nasilne oblike ponašanja, netrpeljivost i osjećaja mržnje prema osobama druge nacionalnosti.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik prethodno izradio transparent uvredljivog sadržaja za osobe druge nacionalnosti, pri čemu je u zadnjoj riječi stilizirao slovo "u", a tekst prema svom sadržaju poziva i potiče na netoleranciju, nasilje i mržnju prema pripadnicima jedne nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Nakon toga su se navedenog dana šestorica okrivljenika, osnovano se sumnja, okupili zajedno s drugim nepoznatim osobama i uz zapaljene baklje, razvili transparent kojeg je izradio prvookrivljenik, kao i zastavu neprimjerenih obilježja te su potom glasno izvikivali riječi koje pozivaju na nasilje i mržnju. Takvo neprimjereno i nasilničko ponašanje izazvalo je reakciju stanara i prolazećih građana koji su taj događaj fotografirali i fotografije objavili na društvenim mrežama i internetskim portalima čime su postale javno dostupne široj javnosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv šestorice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavljeno je na web stranicama Državnoga odvjetništva.

Tagovi: Kustošijanska ulica, govor mržnje, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE