GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoj-Šipek bila na sastanku koji je prekinuo istragu o Žalac

Hrvoj-Šipek bila na sastanku koji je prekinuo istragu o Žalac
SASTANAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2021 / 09:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek bila je na sastanku koji je prekinuo istragu u slučaju bivše ministrice Gabrijele Žalac, piše u ponedjeljak Jutarnji list, pozivajući se na više neimenovanih izvora iz Državnog odvjetništva.

Nadzor DORH-a nad "predmetom Žalac" je završen i sada je, šahovskim rječnikom, na potezu Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica. I u DORH-u i u Uskoku svi s nestrpljenjem očekuju rasplet nakon što je glavna državna odvjetnica šefici Uskoka, doduše sam usmeno, priopćila u srijedu da od sutra više nije šefica Uskoka, što je Vanja Marušić i prenijela svojim zamjenicima.

Ali dok ne dobije formalnu odluku o razrješenju, ona je i dalje šefica Uskoka pa bi u slučaju da o nekom predmetu neki od njezinih zamjenika mora izvijestiti glavnu državnu odvjetnicu, ona trebala biti nazočna u uredu Hrvoj-Šipek u Gajevoj.

Iznimke postoje samo u slučaju službene spriječenosti, bolovanja ili godišnjeg odmora i tada šeficu Uskoka mijenja njezina prva zamjenica, a to bi u ovom slučaju bila Marija Vučko. Ali, sve dok je Vanja Marušić šefica Uskoka, ustaljena je praksa da ona sa svojim zamjenikom ide u Gajevu "referirati" o nekom predmetu, a nije niti izuzetak da šefovi iz Gajeve dođu u Uskok na brifing o nekom predmetu. No, taj tehnički dio zapravo je u ovom slučaju samo tehničko pitanje.

Ono što je suštinski bitno, a to je, kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz nekoliko izvora, da su Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica, i Darko Klier, voditelj kaznenog odjela DORH-a, bili do u detalje upoznati s "predmetom softver i rezultatima izvida protiv Gabrijele Žalac" na sastanku u tužiteljstvu još u lipnju 2020. godine.

O predmetu je u svojstvu zamjenice ravnateljice Uskoka izvijestila Aleksandra Vučinić, koja je bila zadužena za taj predmet i koja je na rad u Uskok bila upućena iz riječkog ODO-a, u koji se u međuvremenu i vratila. Na tom je sastanku bila i njezina šefica Vanja Marušić, koja osim što je šefica Uskoka je i zamjenica glavne državne odvjetnice.

Nakon što su "pretresli" cijeli predmet prihvatili su zaključak tužiteljice da u danom trenutku nema elemenata za otvaranje istrage. Međutim, to ujedno ne znači da je to "zatvoreni predmet", kako se ovih dana spekuliralo u medijima, te da je upravo Vanja Marušić bila ta koja je to inicirala, navodno želeći zaštititi nekog iz sfere politike, već se naprosto procijenilo da nema elemenata za pokretanje postupka.

Izvješće tužiteljice i njezin zaključak prihvatili su svi prisutni. Uostalom, kako se doznaje iz tužiteljstva da je Zlata Hrvoj-Šipek smatrala suprotno, kao i voditelj kaznenog odjela, i da su tražili da se ide u istragu i postupak, to bi se moralo provesti, donosi Jutarnji list.

Tagovi: Zlata Hrvoj Šipek, Gabrijela Žalac, Vanja Marušić, agrokor, slučaj Agrokor, Goran Puklin, USKOK, Državno odvjetništvo
PROČITAJ I OVO
Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu
INCIDENTI
Policija: Supruga srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu
KNIN - Policija je večeras objavila veliko priopćenje o obračunu u Kninu koji je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u prometu, a završilo velikim fizičkim obračunom između dvije obitelji.
Ana Brnabić objasnila zašto ne odlazi na Krk
OBJAŠNJENJE
Ana Brnabić objasnila zašto ne odlazi na Krk
BEOGRAD - Letovanje u Hrvatskoj već danima je tema predstavnika Srpske napredne stranke, u prvom redu Vladimira Đukanovića i Miloša Vučevića, koji “ne razumeju Srbe koji letuju u komšijskoj državi”. Među onima koji imaju imovinu i koji su rado vreme provodili na hrvatskom primorju je i premijerka Ana Brnabić, koju ipak ima objašnjenje za svoj slučaj.
Crna Gora pokreće istragu protiv admirala koji je naredio raketiranje Splita
RATNI ZLOČINI
Crna Gora pokreće istragu protiv admirala koji je naredio raketiranje Splita
PODGORICA - Crna Gora pokreće istragu Dragana Samardžića, umirovljenog admirala te bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore zbog ratnog zločina na području Republike Hrvatske.
Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu
DUBOKO UNUTAR KRIMA
Ukrajinci uništili ruski vojni aerodrom na Krimu
KIJEV - Po svemu sudeći, izgleda da su Ukrajinci uspjeli pogoditi važan ruski vojni aerodrom duboko na okupiranom poluotoku Krim.
HUBOL demantira Beroša: Kada su bolnice tražile lijek, rekli su da ga nema
LIJEK ZA COVID
HUBOL demantira Beroša: Kada su bolnice tražile lijek, rekli su da ga nema
ZAGREB - Neke bolnice već su u u srpnju zatražile od Ministarstva zdravstva dostavu remdesivira, ali Ministarstvo zdravstva ih je obavijestilo da lijeka nema, poručili su iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) reagirajući na današnje priopćenje ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE