GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvatinčić u četvrtak trebao u zatvor, ali, naravno, neće

Horvatinčić u četvrtak trebao u zatvor, ali, naravno, neće
TRAŽI ODGODU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tomislav Horvatinčić, kontroverzni poduzetnik pravomoćno osuđen zbog smrti talijanskog bračnog para Salpietro kojeg je usmrtio gliserom, u četvrtak se morao javiti u zatvor, no tražio je novu odgodu.

Indexu je to potvrdio Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

"Danas sam predao molbu za odgodu, dostavili smo odgodu. Ništa mu se stanje nije popravilo 6 mjeseci, čak se pogoršalo. Sad ide procedura da Sud utvrdi može li se liječiti u Svetošimunskoj bolnici (zatvorska bolnica, op.a.). Priložio sam i dokumentaciju, sud ovakve zahtjeve u pravilu prihvaća. Sudac može naložiti i vještačenje, ali uglavnom se prihvaća", govori Horvatinčićev odvjetnik.

Vjeruje kako njegov branjenik još neće u zatvor. U njegovo je ime poslao, kaže, opsežnu dokumentaciju za koju vjeruje da će sud prihvatiti i Horvatinčića ostaviti na slobodi.

"Ako ga bolnica ne može liječiti, on ostaje na slobodi. U nekim slučajevima se iz Svetošimunske šalje zatvorenik na Rebro ili u neku drugu bolnicu, ali Horvatinčić ima specifične stvari. Ima jednu operacije bedrene kosti jer ima rak kostiju, jedan ga liječnik liječi od početka, ima pregled 15. 10. u Njemačkoj. Također ima operaciju ima 27. 11. u Beču, u jednoj ortopedskoj klinici. To mu je operacija od životnog značaja, kada ne bi išao na operaciju, rak se, ne daj bože, može recidivirati. Sve sam to opisao i dokumentirao", rekao je za Index Došen.

Kaže kako se Horvatinčić sada, s obzirom na zahtjev, ne mora ni javiti u četvrtak zbog izdržavanja zatvorske kazne, kako je bilo zakazano.

"Ne mora se javiti u četvrtak dok se ne riješi zahtjev. Sudac treba tražiti mišljenje bolnice, to je procedura koja će vjerojatno potrajati nekoliko tjedana", rekao je Horvatinčićev odvjetnik Došen.

Horvatinčić je još 4. prosinca prošle godine pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradao bračni par iz Italije, a koja se dogodila prije devet godina. Obitelj poginulih Talijana još uvijek čeka pravdu.

Kontroverzni je poduzetnik već tražio i dobio odgodu odlaska u zatvor zbog lošeg zdravstvenog stanja, no otad je više puta viđen kako sjedi na terasama kafića, unatoč navodno pogoršanom zdravstvenom stanju.

Tagovi: Tomislav Horvatinčić, Velimir Došen, Francesco Salpietro
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE