GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvatinčić operiran u Beču, odvjetnik će tražiti novu odgodu odlaska u zatvor

Horvatinčić operiran u Beču, odvjetnik će tražiti novu odgodu odlaska u zatvor
OPERACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio pomorsku prometnu nesreću u kojoj je jahtom usmrtio talijanski bračni par, operiran je u Beču u vrlo zahtjevnoj operaciji koja je trajala 7 sati.

Riječ je o operaciji bedrene kosti koja se nije mogla obaviti u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, ali ni u Hrvatskoj, kako je utvrdio sudski vještak prof. dr. sc. Božidar Šebečić. Vještak je u svom nalazu i mišljenju napomenuo da je osuđeniku ugrađena Kotzova tumorska proteza tipa GMRS, kojom ortopedske ustanove u Hrvatskoj ne raspolažu, piše Novi list.

Operaciju u Beču izveo je prof. dr. R. Winger iz Sveučilišne klinike za ortopediju i traumatologiju u Beču. Prema mišljenju stručnjaka zamjenu dijela endoproteze bilo je moguće obaviti samo istim tipom endoproteze, a to je mogao izvesti samo vrhunski ekspert s ogromnim iskustvom u liječenju tumora kostiju.

Horvatinčić, koji ima karcinom, trebao je već ranije biti operiran u Beču, no tjedan dana prije operacije zbog epidemioloških mjera koje su uvedene u Austriji, odnosno zbog lockdowna uzrokovanog pandemijom COVID-19, operacija je iznenadno otkazana.

Na pitanje kakvo je trenutačno zdravstveno stanje njegova branjenika, odvjetnik Velimir Došen napominje da je Tomo Horvatinčić teško bolestan, da mu je zdravstveno stanje i dalje vrlo ozbiljno te da ima velike bolove.

Kako se Horvatinčić u zatvor trebao javiti 2. ožujka, zbog teške i složene operacije odvjetnik Došen zatražit će kratku odgodu od mjesec dana, dok traje nužni postoperativni oporavak poslije tako zahtjevne operacije.

Tagovi: Tomislav Horvatinčić, Božidar Šebečić, Velimir Došen, Francesco Salpietro
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE