GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HGSS: Za nestalim zrakoplovom traga 340 ljudi, zasad bez rezultata

HGSS: Za nestalim zrakoplovom traga 340 ljudi, zasad bez rezultata
POTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2022 / 10:47
Autor: SEEbiz / H
RAKOVICA - Za nestalim zrakoplovom Cessna, koji je u nedjelju poslijepodne nestao na letu iz Splita za Njemačku, u ponedjeljak ujutro traga 340 osoba na prostoru Općine Rakovica, ali potraga po riječima pročelnika HGSS-a Josipa Granića zasad nije urodila tragovima.

Sudionici potrage tragaju za nestalim zrakoplovom na prostoru Općine Rakovica, sukladno radarskoj slici koordinata nestanka zrakoplova.

Granić je rekao Hini u ponedjeljak ujutro da zasad nemaju "nikakvih tragova", da im dronovi koji su uključeni u potragu nisu od neke velike koristi, te da ni drugi napori zasad nisu urodili plodom.

Koordinate obuhvaćaju ogroman teren, više desetaka četvornih kilometara, najuži prostor je velik nekoliko kilometara, ali treba pretraživati sustavno i šire, rekao je Granić i naglasio da su za taj posao dobro opremljeni, te da im ništa ne nedostaje.

"Na terenu su svi dobro opremljeni, imamo dignute šatore, u LD „Korana“ imamo grijani prostor i kuhinju i sve ide svojim tokom", zaključio je.

Sudionici potrage pretražuju prostor koristeći podatke Hrvatske kontrole zračne plovidbe prema kojima se zna gdje je zrakoplov bio u određenom trenutku prije no što je nestao, kazalo je Granić.

Na teren je krenuo i glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin, iako kaže da za Odjel za istrage zrakoplovnih nesreća, koji djeluje u okviru Agencije za istraživanje nesreća u zračnim, pomorskom i željezničkom prometu (AIN), nema nekog posla dok nestali zrakoplov ne bude pronađen.

Petrin je rekao da potraga ide dobro iako još nije pronađen nestali zrakoplov, napominjući da HGSS nakon noći provedene u potrazi od jutros radi pojačanim intenzitetom. No, uvjeti su toliko teški da se helikopteri ne mogu podići, a ni dronovi nisu od pomoći, rekao je Petrin.

Nije neobično po njegovim riječima da potraga potraje neko vrijeme, te to nije pokazatelj da išta radimo drugačije nego naprednije zemlje.

Pojasnio je da prema uobičajenoj praski tek kada zrakoplov bude pronađen istražitelji izlaze na teren kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Fotografija: HGSS/Twitter

Tagovi: Hrvatska gorska služba spašavanja, Danko Petrin, Josip Granić, dronovi
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE