GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Herson oslobođen, dio ruskih vojnika ostao u civilnoj odjeći

Herson oslobođen, dio ruskih vojnika ostao u civilnoj odjeći
OSLOBOĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2022 / 17:12
Autor: SEEbiz
HERSON - Ukrajinski dužnosnik prvi je put danas priznao da je grad Herson "gotovo pod kontrolom oružanih snaga Ukrajine", ali je upozorio da su neki ruski vojnici možda ostali u civilnoj odjeći.

Serhij Klan, član ukrajinskog regionalnog vijeća Hersona, rekao je da je "deokupacija grada Hersona i zapadne obale Dnjepra u završnoj fazi". Upozorio je da su mnoge ruske trupe "odbacile svoje vojne uniforme i sada se skrivaju u civilnoj odjeći".

"Oni će planirati provokacije, operacije pod lažnom zastavom u gradu", rekao je. “Puno je posla pred nama na razminiranju i čišćenju grada.”

Ukrajinske oružane snage u završnoj su fazi preuzimanja kontrole nad zapadnom obalom Dnjepra u južnoj regiji Herson, objavio je regionalni zastupnik. Sergij Klan, zastupnik hersonskog regionalnog vijeća, rekao je novinarima da dio ruskih vojnika nije uspio napustiti Herson nakon mjeseci okupacije te da su se presvukli u civilnu odjeću.

„Broj tih ljudi nije poznat“, dodao je Klan bez navođenja dokaza za tvrdnju. Pozvao je lokalne stanovnike da ostanu kod kuće dok ukrajinska vojska počisti grad. Klan je kazao i kako su se brojni ruski vojnici utoplili u pokušaju bijega preko rijeke.

Rusija nije još komentirala njegove tvrdnje. Rusko ministarstvo obrane ranije u petak objavilo je da je dovršilo povlačenje vojske sa zapadne obale Dnjepra te da Rusija pritom nije zabilježila žrtve niti izgubila opremu.

Ukrajinsko vojno obavještajno tijelo, GUR, apeliralo je na ruske trupe koje su ostale u Hersonu nakon povlačenja da se predaju. Naime, pojavila su se izvješća da je dio ruskih vojnika ostao u tom južnom ukrajinskom gradu, a neki su se potom navodno presvukli u civilnu odjeću.

“U slučaju dobrovoljnog zarobljavanja, Ukrajina vam jamči sigurnost”, objavila je obrambena obavještajna služba Ukrajine.

Tagovi: Herson, ukrajinska vojska, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE