GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2022 / 18:15
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Organizacija za zaštitu okoliša Greenpeace nezadovoljna je njemačkim okvirnim planom za zaustavljanje globalnog zatopljenja.

Zahtijeva da vlade pomaknu zabranu prodaje novih automobila s benzinskim pogonom za sedam godina, od 2035. do 2028. Također poziva na stroga i široko rasprostranjena ograničenja brzine i veće troškove registracije za vozila s benzinskim pogonom. (dpa - standardna prava korištenja.

Okvir njemačkog hitnog plana za zaustavljanje klimatskih promjena nije dovoljan za ispunjenje proklamiranih ciljeva, upozorila je ekološka organizacija Greenpeace.

"Hitni program zaštite klime ne odgovara cilju od 1,5 stupnjeva", rekao je predsjednik njemačkog Greenpeacea Martin Kaiser u utorak za Uređivačku mrežu Njemačke (RND), posebno oštro kritizirajući pristup ministarstva prometa.

"Iritantno je da u prometu, gdje nema pomaka u suzbijanju emisija (štetnih plinova) već 30 godina, opet imamo najjače otpore", rekao je, ocijenivši da je upravo na tom području najžurnije djelovanje. potrebna.

Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak je javnosti objavilo nacrte tzv. aktualnog Vladinog plana zaštite klime.

Prema dostupnim podacima, prometni sektor treba smanjiti emisije stakleničkih plinova za 118 do 175 milijuna tona do 2030. godine – a plan ne uključuje mjere za to.

Kaiser zahtijeva ubrzani ukidanje prodaje vozila na konvencionalna goriva, strogo i široko ograničenje brzine i veći porez pri registraciji vozila na benzin.

"Potrebne su tri mjere s jakim utjecajem: Potrebna nam je obvezujuća zabrana prodaje novih vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem do 2028., ograničenje brzine od 100 kilometara na sat na autocestama, 80 na autocestama i 30 u naseljima", rekao je, procjenjujući da smanjuje godišnju emisiju CO2 za sedam do devet milijuna tona.

Osim toga, vlada bi trebala značajno povećati porez na registraciju kako bi potaknula građane na kupnju e-automobila.

Na klimatskoj konferenciji u Parizu 2015. Njemačka je prihvatila obvezu donošenja mjera koje bi trebale zaustaviti globalno zatopljenje na dva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje, a po mogućnosti ga postrožiti na 1,5 stupanj.

Tagovi: Greenpeace, Martin Kaiser, klimatski plan Njemačke, klima, održivost, klimatske promjene
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE