GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2022 / 18:15
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Organizacija za zaštitu okoliša Greenpeace nezadovoljna je njemačkim okvirnim planom za zaustavljanje globalnog zatopljenja.

Zahtijeva da vlade pomaknu zabranu prodaje novih automobila s benzinskim pogonom za sedam godina, od 2035. do 2028. Također poziva na stroga i široko rasprostranjena ograničenja brzine i veće troškove registracije za vozila s benzinskim pogonom. (dpa - standardna prava korištenja.

Okvir njemačkog hitnog plana za zaustavljanje klimatskih promjena nije dovoljan za ispunjenje proklamiranih ciljeva, upozorila je ekološka organizacija Greenpeace.

"Hitni program zaštite klime ne odgovara cilju od 1,5 stupnjeva", rekao je predsjednik njemačkog Greenpeacea Martin Kaiser u utorak za Uređivačku mrežu Njemačke (RND), posebno oštro kritizirajući pristup ministarstva prometa.

"Iritantno je da u prometu, gdje nema pomaka u suzbijanju emisija (štetnih plinova) već 30 godina, opet imamo najjače otpore", rekao je, ocijenivši da je upravo na tom području najžurnije djelovanje. potrebna.

Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak je javnosti objavilo nacrte tzv. aktualnog Vladinog plana zaštite klime.

Prema dostupnim podacima, prometni sektor treba smanjiti emisije stakleničkih plinova za 118 do 175 milijuna tona do 2030. godine – a plan ne uključuje mjere za to.

Kaiser zahtijeva ubrzani ukidanje prodaje vozila na konvencionalna goriva, strogo i široko ograničenje brzine i veći porez pri registraciji vozila na benzin.

"Potrebne su tri mjere s jakim utjecajem: Potrebna nam je obvezujuća zabrana prodaje novih vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem do 2028., ograničenje brzine od 100 kilometara na sat na autocestama, 80 na autocestama i 30 u naseljima", rekao je, procjenjujući da smanjuje godišnju emisiju CO2 za sedam do devet milijuna tona.

Osim toga, vlada bi trebala značajno povećati porez na registraciju kako bi potaknula građane na kupnju e-automobila.

Na klimatskoj konferenciji u Parizu 2015. Njemačka je prihvatila obvezu donošenja mjera koje bi trebale zaustaviti globalno zatopljenje na dva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje, a po mogućnosti ga postrožiti na 1,5 stupanj.

Tagovi: Greenpeace, Martin Kaiser, klimatski plan Njemačke, klima, održivost, klimatske promjene
PROČITAJ I OVO
Liječnici: Idemo u štrajk
ODLUKE
Liječnici: Idemo u štrajk
ZAGREB - Liječničke udruge održale su sastanak u utorak na kojemu su odlučili da idu u štrajk.
Inicijativa četiri grada: Jedan od fokusa je i priuštivo stanovanje
SURADNJA
Inicijativa četiri grada: Jedan od fokusa je i priuštivo stanovanje
ZAGREB - Sastankom gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka pokrenuta je u utorak Inicijativa četiri grada, koja će funkcionirati kao platforma za suradnju na temama od zajedničkog interesa najvećih gradova u Hrvatskoj - među ostalim i priuštivog stanovanja.
Izraelski kaos: Premijer odgodio spornu reformu
NEZADOVOLJSTVO
Izraelski kaos: Premijer odgodio spornu reformu
TEL AVIV - Deseci tisuća ljudi spontano su se okupili u Tel Avivu prosvjedujući zato što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu smijenio ministra obrane Yoava Galanta nakon što je on pozvao vladu da zaustavi kontroverznu reformu pravosuđa.
Bačić: U dva mjeseca stotinjak obitelji smo preselili iz kontejnera
OBNOVA
Bačić: U dva mjeseca stotinjak obitelji smo preselili iz kontejnera
PETRINJA - Stotinjak obitelji na područjima koji su pogođena potresima u Zagrebu i Petrinji u zadnja dva mjeseca preseljeno je iz kontejnera u smještaj koji im je omogućila država, rekao je ministar graditeljstva Branko Bačić u Sisku gdje je s biskupom Vladom Košićem potpisao Ugovor o zamjeni nekretnina između Republike Hrvatske i Sisačke biskupije.
Mirovinski zavod pod opsadom, krenuo novi model isplate mirovina
MIROVINE
Mirovinski zavod pod opsadom, krenuo novi model isplate mirovina
ZAGREB - Otkad je 1. siječnja na snagu stupio novi Zakon o mirovinskom osiguranju s novim modelom isplata obiteljskih mirovina, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje zatrpan je brojnim zahtjevima koji čekaju red za obradu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE