GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin: Plenkoviću treba psihijatar

Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 21:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.

"Uputili smo svoj prijedlog izbornog zakona koji bi bio puno pravedniji nego ovaj. Ono što su birači glasali bi se među strankama puno pravednije rasporedilo. HDZ bi dobio manje mandata pa oni to zato ne prihvaćaju.

Da budem potpuno jasan, nikakva imena ni predsjednika ni potpredsjednika sabora nisu bila na stolu i nisu bila nuđena, ali logično bi bilo da politička grupacija i opcija koja ima tri puta više mandata od prve sljedeće bude ona koja bi dala predsjednika sabora.

O imenima razgovarali nismo, znate da oni koji su o imenima govorili nismo mi u SDP-u nego je to bio Most, odnosno Božo Petrov na presici u srijedu.

Drugo o čemu smo raspravljali, o provođenju redovnog unutarstranačkog postupka. Ono što je predsjedništvo jednoglasno odlučilo da dok ne završi postupak konstituiranja vlade i izbori za EU parlament - nećemo provoditi radnje koje se tiču izbornog postupka nego nakon što sve završi.

Smatramo da je logično da, ako se dogovorimo oko antikorupcijske većine, smatramo da predsjednik sabora treba biti iz najveće grupacije, a to su Rijeke pravde.

Hrvatsku treba osloboditi od okova i nasrtaja na medije. To je činjenica, i danas smo slušali kako za lopovluk nije kriv HDZ, već mi iz oporbe dojučerašnje i vi iz medija koji ste se drznuli o tome govoriti. I danas je Plenković napadao medije. Hrvatska treba oslobođenje od čovjeka kojemu je, sudeći po ovom danas, potreban netko poput Kekin, Petrova ili njegovog stranačkog kolege Ćelića."

Frajer si je osigurao zlatni padobran ako ovdje stvari ne budu kako treba. Reći će pa-pa i otići u Bruxelles. Prije par mjeseci kad ste ga to pitali lagao je, a sad je pokazao stvarne namjere."

Tagovi: GRBIN, PLENKOVIĆ
PROČITAJ I OVO
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
OŠTRO
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
ZAGREB - Mislav Kolakušić, partner DP-a na nedavnim izborima, zadnjih dana napada Domovinski pokret zbog sve vjerojatnije suradnje s HDZ-om u formiranju nove vlade.
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
TUŽNA OBLJETNICA
U Hrtkovcima prvi put javno obilježen početak progona srijemskih Hrvata
HRTKOVCI - Polaganjem vijenaca na grob ubijenog Mijata Štefanca u selu Hrtkovci vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji je u ponedjeljak prvi put javno obilježilo obljetnicu početka progona srijemskih Hrvata
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
STAVOVI
von der Leyen: Kina treba pritisnuti Rusiju da završi rat u Ukrajini
PARIZ - Francuska i Europska komisija rekle su u ponedjeljak kineskom predsjedniku Xiju Jingpingu da žele da on iskoristi svoj utjecaj na Rusiju kako bi okončala svoj rat u Ukrajini, ističući pritom da Europska unija neće posustati u svojoj podršci Kijevu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE