GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gotovo 700 litara lož ulja iscurilo u more kod Rijeke

Gotovo 700 litara lož ulja iscurilo u more kod Rijeke
EKOCID
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2022 / 08:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gotovo 700 litara loživog ulja iscurilo je jučer oko 15 sati iz pogona termoelektrane Urinj, prenosi Kanal Ri.

Nadležne službe u suradnji sa Lučkom kapetanijom Rijeka cijeli dan izvlače ulje iz mora duž obale u Kostreni. "Moguće je da je došlo do puknuća zbog zamora materijala. Ne vidimo to još, naravno, jer to treba očistiti. Došlo je do puknuća baš na jednom ventilu, drenažnom ventilu.", kaže Robert Krklec, direktor HEP proizvodnje.

"Važno je da smo to lokalizirali tako da to ne može dalje, a sad ćemo nastaviti dok god to ne očistimo.", dodaje direktor HEP proizvodnje. Iz HEP-a su također poručili kako će bilo kakva oštećenja, odnosno onečišćenja barki u marini biti također sanirani.

"Sve ćemo to mi riješiti o našem trošku, iako – koliko za sad imamo informacija – nije došlo do toga. Tako da nadam se da će to bit minimalno.", kaže Robert Krklec. O onečišćenju su iz termoelektrane odmah obavijestili sve nadležne institiucije, tvrdi Krkrlec.

"Naravno, čuli smo se i sa općinom. S njima smo dogovorili daljnje aktivnosti. Naravno, oni moraju biti u toku svega, tako da znaju što to mi radimo, u kojoj smo fazi. I naravno sve primjedbe upućuju nama i povezuju nas sa ljudima ukoliko to bude trebalo., kaže direktor HEP proizvodnje.

"Nisam još nikakvo službeno očitovanje dobio. Evo cijeli dan sam na terenu tako da očekujem njihovo očitovanje vezano za kompletan događaj, od samog uzroka i svega onoga što je poduzeto i što će se dalje događat vezano sa svim ovim. Ovo je zbilja jedan ozbiljan ekološki incident koji nije prihvatljiv.", rekao je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Lučka kapetanija je na lokaciji onečišćenja angažirala tvrtku specijaliziranu za sprječavanje i uklanjanje onečišćenja mora. Djelatnici tvrtke postavili su plutajuće upijajuće brane u obuhvatu najveće koncentracije površinskog onečišćenja, javlja Kanal Ri.

Tagovi: lož ulje, Urinje, HEP Proizvodnja , Kostrena, Dražen Vranić
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE