GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchsov sin optužen da je na prijevaru preuzeo vrijedne dionice

Fuchsov sin optužen da je na prijevaru preuzeo vrijedne dionice
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 10:23
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Za prijevaru u gospodarskom poslovanje optuženi su Rikard Fuchs (41), sin Radovana Fuchsa, ministra obrazovanja i Gordan Nola (66), inače kirurg i punac Rikarda Fuchsa, piše u petak Večernji list.

Terete se da su od 8. kolovoza 2008. do 30. rujna 2011. tražili od Ede Baričevića da im proda dionice TOZ Penkale vrijedne 840.000 kuna. Rikard Fuchs, ekonomist po struci, je bio voditelj poslova Oportunitas ulaganja, a dionice TOZ Penkale trebale su biti prodane tom društvu.

Tužiteljstvo tvrdi da je Fuchs lagao Baričeviću da će mu dionice biti plaćene u roku od 30 dana nakon sklapanja ugovora, iako takve namjere nije imao, jer su i on i Nola bili svjesni da Oportunitas ulaganja nema taj novac, piše Večernji list.

Prema optužnici, Nola je zaključio ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica s Baričevićem, a radilo se o prodaji 2000 dionica koje su trebali platili Baričeviću u roku 30 dana. Tužiteljstvo navodi da dionice Baričeviću u tom roku nisu plaćene, iako iz bankovnih podataka ispada da su Oportunitas ulaganje u tom trenutku imali novca na računu jer su primili pozajmicu od Industrogradnje u iznosu od 15,1 milijuna kuna. Na koncu, nakon što je prošao rok za plaćanje od 30 dana, Baričević je prisilno uspio naplatiti oko 77.338 kuna.

Za ostatak duga od 762.661 kuna Nola se tereti da je 30. rujna 2011. izdao bjanko zadužnicu od milijun kuna koja je glasila na Prva ulaganja, tvrtku koja je bila sljednik Oportunitas ulaganja. Učinio je to, kaže tužiteljstvo, iako je bio svjestan da se ta zadužnica ne može naplatiti.

Priča koja je sada završila optužnicom, zakotrljala se nakon što je Baričević podnio kaznenu prijavu protiv Fuchsa i Nole, koji su se branili šutnjom. No zato je iskazivao Baričević.

Tagovi: Radovan Fuchs, Rikard Fuchs, TOZ Penkala, Edo Baričević, Gordan Nola
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE