GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Treba se odgovorno ponašati i izvan škola

Fuchs: Treba se odgovorno ponašati i izvan škola
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 16:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar obrazovanja Radovan Fuchs poručio je u petak, nakon sastanka sa čelnicima stožera civilne zaštite, da se školski djelatnici trebaju odgovorno ponašati i izvan radnog vremena kako ne bi donijeli virus u škole i tako onemogućili nastavu u učionicama.

Nužno je maksimalno odgovorno ponašanje kako bi ovu školsku godinu po fleksibilnom modelu što više učenika nastavu moglo pohađati "licem u lice", izjavio je Fuchs nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite sa županijskom načelnicima civilne zaštite.

Pripreme za novu školsku godinu bile su jedna od tema sastanka, na kojemu je ponovno istaknuta važnost zaštite starijih osoba te pridržavanja epidemioloških mjera u situaciji porasta broja zaraženih.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se sve županije susreću sa sličnim izazovima pa će njihovi stožeri i dalje pratiti situaciju i po potrebi predlagati nove mjere kako bi se smanjio pritisak na zdravstveni sustav i broj zaraženih.

Riječ je o jako zaraznoj infekciji koja se može pretvoriti u opasnu bolest, a može se spriječiti s nekoliko jednostavnih radnji - održavanjem fizičke distance, higijenom ruku, nošenjem zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i dezinfekcijom prostorija, naglasio je.

Epidemiolog Branko Kolarić pozvao je na dodatan oprez vezano uz starije i nemoćne osobe koje su posebno osjetljiva skupina, dok je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić ocijenila da je situacija u Hrvatskoj dobra u odnosu na svijet, jer je hospitalizirano 10 posto od ukupnog broja aktivnih slučajeva.

Božinović je kometirao i održavanje tzv. "Festivala slobode", skupa koji bi, prema najavama, trebao u subotu u Zagrebu okupiti građane nezadovoljne nametanjem epidemioloških mjera.

"Mi smo demokratska država, ljudi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje, ali je važno da se skup održi uz poštivanje epidemioloških mjera", rekao je Božinović.

Tagovi: Radovan Fuchs, školska nastava, Branko Kolarić, Davor Božinović, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE