GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Škole neće profunkcionirati dok se ne cijepi dovoljan broj građana

Fuchs: Škole neće profunkcionirati dok se ne cijepi dovoljan broj građana
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2021 / 12:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs upozorio je u petak kako povratka u normalan život neće biti, niti će škole moći normalno funkcionirati sve dok se ne cijepi dovoljan broj građana, ustvrdivši kako njegovo ministarstvo pažljivo prati situaciju u obrazovnom sustavu.

"Neće se ovo moći zaustaviti, nećemo se moći vratiti u nekakav normalan život i škole neće moći funkcionirati kako bi trebale funkcionirati, stalno će nam netko biti u izolaciji, ukoliko se dovoljan broj naših građana ne procijepi", kazao je Fuchs u Župi Dubrovačkoj na Danima hrvatskog turizma.

Tek se tada sve može vratiti u normalnu kolotečinu, smatra ministar. "Onda, ako je netko u školi od djece eventualno i bolestan, ostat će kod kuće kao da ima gripu – ostali neće morati ići u izolaciju. To je cijeli cilj i svrha", rekao je.

Na novinarsko pitanje što se očekuje poslije školskih praznika sljedeći tjedan, ministar Fuchs je kazao kako bi na to pitanje mogao odgovoriti samo kad bi znao kako će se kretati epidemiološka situacija, ali da mu se čini da se ipak "nešto pokrenulo u svijesti naših građana", odnosno, da je počelo nešto masovnije pristupanje cijepljenju.

Odbacio je sugestiju da bi kvaliteta obrazovanja mogla biti poljuljana, istaknuvši kako prošlogodišnje iskustvo pokazuje da je distribucija online nastave bila ujednačena, te da njegovo ministarstvo prati sve odluke koje se donose na lokalnim razinama i da raspolaže izrazito dobrom bazom podataka o tome koliko je u kojem trenutku bolesnih ili u izolaciji učenika i učitelja.

"Dakle, pazimo na to da djeca budu dobro obrazovana", ustvrdio je ministar Fuchs.

Tagovi: Radovan Fuchs, online nastava, cijepljenje protiv koronavirusa, cjepivo
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE