GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Kreće najneizvjesnija školska godina

Fuchs: Kreće najneizvjesnija školska godina
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 09:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gotovo 460 učenika danas će ponovno sjesti u školske klupe, uz nove mjere zaštite protiv pandemije koronavirusa.

O izazovima koji očekuju nastavnike, djecu i roditelje u školskoj godini koja će u svakom slučaju biti puno drukčija od prethodnih, govorili su u emisiji "U mreži prvog" na HRT-u, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin, te ravnateljica i učiteljica razredne nastave u osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga Lidija Sosa Šimenc i Ljerkica Vinković.

Ministar Fuchs je istaknuo kako kreće najneizvjesnija školska godina.

"Osam škola krenulo je s online nastavom, dvije su dogodile početak nastave, a ostale će škole početi po B, odnosno C modelu. B model je mješoviti u kojem se dio nastave izvodi u razredu, a drugi dio učenika su kod kuće i prate nastavu pomoću digitalnih materijala. Ta djeca se kasnije rotiraju", rekao je ministar i dodao kako je C model onaj u kojem sva djeca prate nastavu od kuće.

Naglasio je kako je C model najnepovoljniji, ali da će se odlučivati o modelima ovisno o epidemiološkoj situaciji u nekom mjestu ili županiji.

Pavić Šimetin je kazala kako, ako nisu kod kuće, za djecu je najbolje i najsigurnije mjesto biti u školi.

"Situacija nije idealna, ali tako dugo dok škola bude mogla održavati nastavu u učionicama, to se treba primjenjivati zato što je to najbolje za djecu", rekla je.

Pavić Šimetin je rekla kako se sigurno zna da djeca ne dobivaju teži oblik bolesti, te da su ona vrlo često bez simptoma ili ti simptomi sliče blagoj prehladi. Oni su vrlo rijetko širitelji zaraze prema odraslima, naglasila je.

"Od tristotinjak pozitivne djece u Hrvatskoj, samo dva puta se to prenijelo na odrasle", rekla je i dodala kako djeca nisu „super širitelji” virusa kao što imamo situaciju s gripom.

Tagovi: Radovan fuchs, školska nastava, online nastava
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE