GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Ako postoje pravila, ona vrijede za sve

Fuchs: Ako postoje pravila, ona vrijede za sve
MASKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2021 / 15:38
Autor: SEEbiz/h
KRAPINSKE TOPLICE - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u ponedjeljak u Krapinskim Toplicama, komentirajući pitanje nošenja maski u školama, da pravila, ako postoje, vrijede za sve te najavio da će škole i dječji vrtići do daljnjega biti pod nadzorom.

Ministar Fuchs posjetio je Osnovnu školu Krapinske Toplice i sastao se s njezinim ravnateljem i nastavnicima nakon što je u petak u tu školu ušlo nekoliko osoba koje se protive nošenju maski, nakon što je učenik škole odbio nositi masku, a njegov otac pozvao na prosvjed.

Učenik je i danas na nastavu došao bez maske te mu nije dopušten ulaz u školsku zgradu ispred koje se okupilo desetak građana u znak potpore njegovu ocu koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku.

Ministar Fuchs naglasio je da je svako okupljanje i prosvjedovanje oko odgojno-obrazovnih objekata zabranjeno, dok djeca borave u njima.

"Sigurno nije bilo lijepo ni onim malima ni onim srednjima gledati provaljivanje u školu, vikanje i vrijeđanje. To je nedopustivo", rekao je Fuchs te istaknuo da svatko može imati svoja uvjerenja, ali pravila, ako postoje, vrijede za sve.

Hoće li se mjere korigirati ili ne, ovisi o epidemiološkoj situaciji rekao je ministar.

Napomenuo je da učenici u školi u Krapinskim Toplicama ne nose maske dok sjede u klupi jer ima dovoljno mjesta, nego ih nose u zajedničkim prostorima. "To je tri-četiri minute dok dijete ne dođe do svog razreda. Ja ne vjerujem da je to tako užasan problem da nekakva horda treba upadati u školu i ostavljati traume i djeci i nastavnicima", izjavio je Fuchs.

Ministar je kazao da su odluke o nošenju maski prepustili lokalnim razinama jer epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije svugdje jednaka.

"Nije u redu da se uvodi priča oko nekakvih semafora, oko kojekakvih gluposti, gdje bi čitava zemlja u jednom trenutku bila 'sad smo u crvenom – sve ćemo zatvoriti!'“, rekao je Fuchs.

Najavio je da će se pod nadzor staviti svi objekti u kojima se odvija nastava i dječji vrtići.

"U koordinaciji s policijom će se to nadzirati do daljnjega. Svi koji će to kršiti, snosit će sankcije u skladu sa zakonom. Zaštitari će biti ovdje u školi dok bude potrebno", najavio je ministar obrazovanja.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek rekla je da je ovo jedini incident koji se dogodio na području županije.

"Mi smo na dnevnoj bazi u kontaktu s našim ravnateljicama i ravnateljima i nastava se odvija u potpuno redovnim uvjetima. Najvažnija je sigurnost djece i svih zaposlenih u školama", poručila je Petek.

Ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice Samson Štibohar u ponedjeljak je rekao da je ponovno razgovarao s roditeljima, koje je uputio da je, na temelju svega što su iznijeli, jedino rješenje liječnička potvrda o izuzeću nošenja maski. Dodao je da prosvjedima nije mjesto u školi.

U Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama u ponedjeljak je stigao i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi pružio pomoć djelatnicima škole i učenicima.

Tagovi: Radovan Fuchs, maske, škole
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE