GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franković: Radovi na Lapadskoj obali neće stati ni dana

Franković: Radovi na Lapadskoj obali neće stati ni dana
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2021 / 16:54
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je u utorak kako na adresu Grada Dubrovnika još nije stiglo rješenje Upravnog suda u Splitu o zabrani radova na projektu Lapadska obala, ali da radovi neće stati ni dana jer će se preusmjeriti na drugu fazu projekta.

Franković je na konferenciji za medije u Dubrovniku objasnio kako se zabrana odnosi na treću i četvrtu fazu izgradnje, ali ne i na drugu fazu.

„Dogovorili smo s izvođačem radova da radove prenese na drugu fazu, gdje treba pobijati 53 pilota. Za to će trebati dva i pol mjeseca, a u tom vremenu se nadamo pozitivnom ishodu u vezi s cijelim projektom“, rekao je Franković.

Napomenuo je kako je dobio poruke od predstavnika koncesionara Marine Frapa u Gružu, tvrtke Franja Pašalića Laguna Trade, ali je poručio da neće biti trgovac niti će se s ikim dogovarati.

„Pašalić je u posljednjem zahtjevu tražio da mu se povjeri parkiralište pred marinom, ali na to nećemo pristati jer su namijenjeni građanima. Nećemo pričati na takav način, već idemo po zakonu. Uvjereni smo u ispravnost naših radova“, poručio je Franković.

Upravni sud u Splitu donio je 7. svibnja mjeru privremene zabrane radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku do pravomoćne presude po tužbi tvrtke Laguna Trade Franje Pašalića, a protiv koje je potom dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio tužbu zbog naknade štete.
Laguna Trade pred sudom se žalila na odluku Ministarstva graditeljstva o odbijanju statusa stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, gdje se nalazi i njihova Marina Frapa.

„Laž je navod iz rješenja da je riječ o osporenoj građevinskoj dozvoli jer je pravomoćna. Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili javni interes i uvjeren sam da ćemo biti uspješni“, ustvrdio je tada Franković.

Najavio je kako će, ako radovi budu zaustavljeni i na sat vremena, Grad Dubrovnik kao oštećena strana podnijeti odštetni zahtjev prema tvrtki Laguna Trade u iznosu od 70 milijuna kuna državnih i europskih sredstava.

Po Frankoviću, financiranje projekta neće biti ugroženo.

Tagovi: Mato Franković, Lapadska obala, Dubrovnik, Franjo Pašalić, Marina Frapa
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE