GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FON da se izjasni o doktoratu Malog do 26. oktobra

FON da se izjasni o doktoratu Malog do 26. oktobra
DOKTORAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2019 / 13:40
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Fakultet organizacionih nauka ima rok do 26. oktobra da se izjasni o osporenoj doktorskoj disertaciji Siniše Malog i da svoj odgovor pošalje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, saznaje Danas.

Iako je Odbor na sednici održanoj 15. jula, odlučio da predmet bude vraćen FON-u na ponovno odlučivanje i rok za to je bio dva meseca, zbog letnje pauze rok je počeo da teče tek od 26. avgusta. Dopis Odbora je, prema našim saznanjima, prosleđen stručnoj komisiji da se izjasni i napiše odgovor, a članove NN veća FON-a o tome je izvestio dekan Milija Suknović.

Podsetimo, stručna komisija, koju je formiralo NN veće FON-a, zaključila je da je doktorska disertacija Siniše Malog „rezultat samostalnog naučnoistraživačkog i stručnog rada kandidata", te da „iako postoje određeni propusti, oni po obimu i značaju nisu doveli u pitanje osnovne naučne doprinose i originalnost ovog rada".

analiza koju je komisija sprovela korišćenjem programa Turnitin pokazala je da ne postoje elementi sistematskog preuzimanja tuđih tekstova. Propusti u citiranju pojedinih izvora literature su pronađeni u sedam odsto obima doktorata, navedeno je, između ostalog u izveštaju stručne komisije čiji su članovi Dejan Erić, profesor Beogradske bankarske akademije, Vinko Kandžija, profesor emeritus na Univerzitetu u Rijeci, Tomaž Čater, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u LJubljani i Dragan Mikerević, profesor Ekonomskog fakulteta u Banja Luci.

Nakon što je Etička komisija FON-a, a potom i fakultetsko Nastavno-naučno veće stalo iza ovog izveštaja, predmet se našao pred univerzitetskim Odborom za profesionalnu etiku kao drugostepenim organom, pošto su stigle četiri žalbe na odluku FON-a.

Odbor je na sednici 15. jula utvrdio da je mišljenje stručne komisije, na osnovu kojeg je doneta odluka fakultetskog Nastavno-naučnog veća nepotpuno, nejasno i kontradiktorno, što ga sprečava da donese konačnu odluku, pa je predmet vratio FON-u na ponovno odlučivanje.

Tagovi: Siniša Mali, Fakultet organizacionih nauka
PROČITAJ I OVO
Markotić: Klinički ćemo teško razlikovati gripu od korone
JESEN
Markotić: Klinički ćemo teško razlikovati gripu od korone

ZAGREB - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dr. Alemka Markotić za Dnevnik Nove TV komentirala je nove mjere koje su objavljene.

Virski stožer odgovorio Capaku: Kod nas nema noćnih klubova
ODGOVOR
Virski stožer odgovorio Capaku: Kod nas nema noćnih klubova
VIR - Stožer civilne zaštite Općine Vir priopćenjem je reagirao na izjavu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka da se Vir od srijede smatra žarištem zaraze koronavirusom.
Božinović: Mogao se očekivati rast broja zaraženih
PORUKE
Božinović: Mogao se očekivati rast broja zaraženih
DALJ - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na komemoraciji pobijenim braniteljima u Dalju iz 1991. objasnio je i to da se produljuju epidemiološke mjere prema istočnim susjednim državama.
Srbija uvodi PCR test i karantin za strance
NAJAVE
Srbija uvodi PCR test i karantin za strance
BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se planira uvođenje obaveznog PCR testa i izolacija od 14 dana za strance koji dolaze u Srbiju.
Slovenski mediji upozoravaju na povećan unos zaraza iz Hrvatske
UPOZORENJE
Slovenski mediji upozoravaju na povećan unos zaraza iz Hrvatske

LJUBLJANA - Slovenija je u srijedu zabilježila 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a vodeći mediji tvrde da je većinom riječ o uvezenim slučajevima s ljetovanja, posebno iz Hrvatske gdje borave brojni slovenski turisti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE