GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finska otvara granice za 17 europskih država, Hrvatska povučena s popisa

Finska otvara granice za 17 europskih država, Hrvatska povučena s popisa
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 22:45
Autor: SEEbiz / H
HELSINKI - Finska ponovno otvara svoje granice putnicima iz 17 europskih država poput Njemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mjera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa, ali ne i onima iz Hrvatske, kao ni iz Švedske, objavljeno je u srijedu.

Kako stoji na stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedjeljak 13. srpnja a odnosit se na posjetitelje iz zemalja koje u dva tjedna imaju najviše osam slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika.

Finska je već 15. lipnja ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Latvije i Litve.

Tjedan dana kasnije, vlasti su najavile da će od srpnja ukinuti restrikcije za turiste iz još 12 "sigurnih zemalja". Tada je na popisu bila i Hrvatska, koja u srijedu na njemu više nije.

Na sada proširenom popisu nalaze se Nizozemska, Belgija, Italija, Austrija, Grčka, Malta, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Lihtenštajn, Švicarska, Cipar, Irska, Andora, San Marino i Vatikan.

Finske vlasti za dva tjedna će ponovno razmotriti stanje, te utvrditi mogu li neke zemlje biti dodane na popis, te trebaju li neke s njega biti izuzete.

Francuska, Portugal i Španjolska nemaju dovoljno nisku stopu zaraze da bi ušle među one zemlje kojima su restrikcije ukinute, kaže vlada.

Finska ne otvara granicu još uvijek ni za Švedsku, čiji državljani moraju u samoizolaciju.

"Ljudi koji dolaze iz zemalja koje su još podložne unutarnjim ili vanjskim graničnim kontrolama, kao što je Švedska, morat će ići u samoizolaciju", kazala je vlada.

Tagovi: Finska, otvaranje granica
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE