GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fauci očekuje proizvodnju cjepiva protiv korone 2021.

Fauci očekuje proizvodnju cjepiva protiv korone 2021.
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 08:16
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Farmaceutska industrija vjerojatno će proizvesti početkom iduće godine desetke milijuna cjepiva protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je u srijedu vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.

Fauci očekuje da će već do kraja ove godine cjepivo protiv covida-19 biti dostupno, a pandemija pod kontrolom.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o cjepivu objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. studenoga, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje cjepiva protiv covida-19 te da će im primarni biti "sigurnost i učinkovitost".

Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto "zapaljeni",a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faucijev intervju za Reuters objavljen je istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus "odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze".

Tagovi: Anthony Fauci, koronavirus, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE