GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto je Gates izazvao lavinu ogorčenja na Twitteru

Evo zašto je Gates izazvao lavinu ogorčenja na Twitteru
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 10:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Lavinu ogorčenja na Twitteru izazvala je izjava Billa Gatesa o restoranima i kafićima.

Tehnološki se mogul tako našao na meti kritika da ga nije briga za male poduzetnike te da nitko nije izabrao Gatesa na izborima da bi davao takve izjave.

Gates je upravo govoreći o kompromisima koji će morati biti učinjeni kako bi se spriječilo širenje koronavirusa spomenuo razdoblje od četiri do šest mjeseci. Treba još jednom istaknuti kako je Gates, govoreći kako zatvaranje kafića i restorana smatra primjerenim upotrijebio i riječ "nažalost", no to nije spriječilo niz ogorčenih reakcija na društvenim mrežama.

"Pa sigurno nošenje maski u suštini nema mana. Nisu skupe, tražimo ljude da nose odjeću pa ovo nije jako opterećujuće. Što god može biti učinjeno kako bi se povećalo nošenje maski je velika stvar, znamo da bi spasilo više od 50.000 života da su ljudi pristali na to. Barovi i restorani u većini zemlje će biti zatvoreni kako idemo u ovaj val. Mislim da je, nažalost, to nužno. Ovisno o tome koliko je ozbiljno, odluka o školama je mnogo više komplicirana. Benefiti su vrlo veliki, količina transmisije virusa nije ista kao u restoranima i barovima. Kompromisi će morati biti učinjeni, no sljedećih četiri do šest mjeseci trebamo učiniti najbolje što možemo jer možemo vidjeti kraj ovoga i ne želite vidjeti nekoga koga volite da bude posljednji koji će umrijeti od koronavirusa", rekao je Gates o zatvaranju kafića i restorana te o školama.

Niz je američkih i svjetskih medija u naslovu istaknuo upravo Gatesovu izjavu o restoranima i kafićima. Naslov na Fox Businessu, primjerice, glasi: Milijarder Bill Gates kaže da su lockdowni kafića i restorana primjereni, dok Business Insider i CNN ističu njegovu izjavu kako bi sljedećih 4-6 mjeseci mogli biti najgore od epidemije.

Tagovi: Bill Gates, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Microsoft, Zaklada Bill i Melinda Gates
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE