GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo u kojoj je bolnici najviše zaposlenika odbilo testiranje

Evo u kojoj je bolnici najviše zaposlenika odbilo testiranje
TESTIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prema podacima Ministarstva zdravstva koji se odnose na 4. i 5. listopada vezano uz uvođenje covid potvrda u zdravstvu, testiran je 8331 djelatnik, 32 ih je bilo pozitivno, dok je 31 zaposleni odbio testiranje, a najviše u KBC-u Sestre milosrdnice i KBC-u Zagreb.

Od ukupnog broja zaposlenih u zdravstvu – 52.561, njih 9637 nema covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, dok je broj zaposlenih koji su trebali pristupiti testiranju 8549.

Najviše djelatnika u sustavu zdravstva koji su odbili testiranje radi u KBC-u Sestre milosrdnice – njih 10, a odmah potom je KBC Zagreb s osam djelatnika koji su odbili testiranje. Potom slijedi Klinika za dječje bolesti Zagreb s troje djelatnika koji su odbili testiranje.

Po dvoje takvih djelatnika je u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Dječjoj bolnici Srebrnjak te u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice.

Prema podacima, po jedan djelatnik je odbio testiranje u Općoj bolnici (OB) Nova Gradiška, OB-u Šibensko-kninske županije, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

Takvi djelatnici su u manjini, vidljivo je iz dostupnih podataka. Tako je, primjerice, u KBC-u Sestre milosrdnice zaposleno 3860 djelatnika, a 667 ih nema covid potvrdu. U KBC-u Zagreb zaposleno je 6077 osoba, a covid potvrdu nema njih 1116, dok je u Klinici za dječje bolesti Zagreb zaposleno 720 osoba, a covid potvrdu nema njih 133.

Također, prema informacijama Ministarstva zdravstva, najveći broj pozitivnih zaposlenika bilo je u KBC-u Zagreb – sedam te u KBC-u Osijek – šest.

Po četiri ih je bilo u KBC-u Rijeka i KB-u Dubrava, a po dvoje u KBC-u Split i OB-u “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod.

Po jednog pozitivnog zaposlenika zabilježile su KB “Merkur”, Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin, OB Varaždin, OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, OB Gospić, OB Nova Gradiška te Opća i veteranska bolnica “Hrvatski ponos” Knin.

Tagovi: testiranje na koronavirus, KBC Sestre milosrdnice, KBC Zagreb
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE