GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo tko je sve bio u klubu kad je Petek donio novac

Evo tko je sve bio u klubu kad je Petek donio novac
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Telegramu je u posljednjih nekoliko dana iz više izvora potvrđeno da su uz ivanićgradskog poduzetnika Krešu Peteka 11. studenog prošle godine u Klubu donedavnog šefa Janafa Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici 9, bile ukupno 24 osobe. Utvrdili su to i policajci koji su tog dana, prateći Petekovo kretanje, tajno nadzirali Klub.

Iz toga proizlazi da će svi ti ljudi biti pozvani kao svjedoci u nastavku istrage u kojoj se raspliće korupcija za više od 220 milijuna kuna poslova koji su navodno namješteni Elektrocentru Petek. Ukupno se očekuje ispitivanje više od 120 svjedoka, piše Telegram.

Mediji su već objavili kako su 11. studenog u Kovačevićevom Klubu bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski, te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

Telegram je sada doznao imena svih ostalih Kovačevićevih gostiju na proslavi Martinja prošle godine.

Petek i Kovačević stigli su u poslijepodnevnim satima, nakon što su susret, kako je tajno snimljeno, dogovorili par dana ranije. Policajci, koji su motrili ulaz u Slovensku 9, sve goste su snimali.

Uobičajen je to postupak kod tajne pratnje osumnjičenih osoba. U tom trenutuku, neslužbeno doznajemo, pod mjerama je bio samo Krešo Petek, jer se sumnjalo da namješta javna nadmetanja za svoju firmu Elektrocentar Petek. Kovačević je naknadno upao u mjere.

Iz daljnje komunikacije poduzetnika i šefa državne kompanije, o čijim detaljima smo već izvještavali, istražitelji su zaključili kako su tajno dogovarali da Petekovoj firmi osiguraju poslove u sklopu rebalansa Janafovog plana investicija.

Prema detaljima tajnih snimki, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: “Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…”. Kovačević odgovara da će mu “javiti”. U konačnici dogovaraju da će se u Klubu vidjeti “u ponedjeljak u 13.30”.

Taj ponedjeljak bio je 11. studeni. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12:51 sati.

Istražitelji tvrde da ga je stavio u službenu vrećicu banke, te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

U 13:30 sati Petek je, prema snimkama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: “samo polako”.

Sam Dragan Kovačević stigao je u Klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13:40 sati izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

Policajci su tog dana snimili i sve ostale ljude koji su ušli u istu zgradu. Naknadno su ih identificirali, te je tako nastao popis svih Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine.

Tamo su, doznaje Telegram, tijekom dana ušli i poduzetnici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Snimljena su u Slovenskoj 9 i trojica taksista koji će također sasvim izvjesno biti pozvani kao svjedoci. Naime, istražitelji vjeruju da su svi koji su bili u Klubu mogli vidjeti jesu li Petek i Kovačević kontaktirali i gdje je u konačnici završila vrećica u kojoj je, kako se sumnja, bilo milijunsko mito.

U tim trenucima snimljeno je i kako Petek zove još jednog direktora iz Janafa – Gorana Petrovića. Pozvao ga je da “dođe kod šefa” jer je “tamo pun k…. klope”.

Nakon svega 20-ak minuta Petek bez vrećice izlazi iz zgrade u Slovenskoj 9. Odmah se, prema podacima istražitelja, upućuje prema Janafu, gdje se sastaje s direktorom zaduženim za sigurnost kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju natječaja za Elektrocentar Petek vrijednog 20 milijuna kuna.

Nešto kasnije obojica su zajedno ponovno otišla u Klub. Policajci su zabilježili da su ušli na sporedni ulaz. Već idući dan, dakle 12. studenog 2019., Petek je, stoji među dokazima, nastavio komunicirati s Kovačevićem o Janafovim poslovima.

“Lp, možeš li pogledati za zgradu labosa i parkiralište u Sisku”, stoji u Petekovoj poruci koju je Kovačeviću poslao u 9:25 sati tog dana. U tjednima koji su uslijedili izdan je službeni nalog i za tajno praćenje samog Dragana Kovačevića.

Tagovi: Krešo Petek, Slovenska 9, Jakša Marasović, Elektrocentar Petek, Dragan Kovačević, Janaf, afera Janaf, Goran Petrović, Igor Sučević, Jakov Kitarović, Aleksej Puninski
PROČITAJ I OVO
Sumrak građanskih sloboda u doba korone
SUMORNO
Sumrak građanskih sloboda u doba korone
BERLIN - Čak 88 posto svjetske populacije živi u društvima koja izvještaj označava kao ograničena, potlačena ili zatvorena.
Šapić prelazi u SNS
STRANKE
Šapić prelazi u SNS
BEOGRAD - Posle gotovo tri godine postojanja patriote iz Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića uskoro će postati naprednjaci budući da će njihova orgaizacija nestati sa političke scene i uliti se u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića.
Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna
PORUKE
Jandroković: Na Milanovića ne gledam kao na predsjednika nego kao na nekog klauna
ZAGREB - Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, gostujući u RTL-u danas žestoko se obrušio na Zorana Milanovića, predsjednika RH nazvavši ga klaunom o kojem niti ne želi razgovarati.
Lanča: Prijete nam, napadaju nas na ulici, ali nećemo odustati od borbe za boljitak Fažane
LOKALNI IZBORI
Lanča: Prijete nam, napadaju nas na ulici, ali nećemo odustati od borbe za boljitak Fažane
FAŽANA - Nositelj nezavisne liste za Općinsko vijeće Fažane Sandi Lanča, zajedno sa svojim sugrađanima i ostalim kandidatima na listi, obratio se javnosti u iskrenom istupu gdje je detaljno opisao i pobrojao kako izborne nepravilnosti, tako i uvrede, podmetanja i vrijeđenja kojima su izvrgnuti njegovi sugrađani u želji za pozitivnim promjenama u svojoj općini.
Yair Lapid mandatar za sastav nove izraelske vlade
IZRAEL
Yair Lapid mandatar za sastav nove izraelske vlade

TEL AVIV - Izraelski predsjednik odredio je u srijedu Yaira Lapida, centrističkog suparnika premijera Benjamina Netanyahua, da pokuša formirati novu vladu, ali još nije sigurno hoće li on u tome uspjeti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE