GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ekologija grada: Zagreb se guši u smeću, rješenja nam trebaju ODMAH

Ekologija grada: Zagreb se guši u smeću, rješenja nam trebaju ODMAH
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2022 / 16:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz udruge Ekologija grada reagirali su u vezi nedopustive situacija sa smećem u Gradu Zagebu.

njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Upozoravali smo na besmislenost i nemogućnost provedbe ovog plana rada s otpadom, kada je u veljači najavljen – i pokazalo se da smo u pravu. Jučer je i službeno odgođen početak provođenja novog sustava prikupljanja i odvoza otpada sa zagrebačkih ulica, pompozno najavljenog za prvi srpnja.

No apsolutno nikome ne smije nikome biti dopušteno da likuje nad još jednim porazom u sustavu gospodarenja otpadom grada Zagreba, Nažalost, na ovakve poraze smo već polako naviknuti i već ih uvelike osjećamo na kvaliteti života. Na izgledu, ali i okolišu našeg grada kojim bi se dolaskom ljeta trebali širiti neki ugodniji mirisi a ne mirisi ustajaloga smeća.

U veljači smo, zajedno sa još sedam udruga, organizirali dobro posjećenu tribinu u kvartu Jakuševec. Na tribinu su, osim nekoliko stotina stanovnika Novog Zagreba, došli i predstavnici svih političkih opcija u gradu Zagrebu osim – gradonačelnika. Kao govornici, pojavili su se i stručnjaci koji su dali tri različita rješenja za problem otpada u gradu Zagrebu. Rješenja, dakle, postoje, samo ih treba odabrati i provesti.
Zagrebu treba rješenje problema ODMAH, Zagreb treba i zaslužuje Upravu koja će odlučno ali i razborito donijeti odluku koja se može provesti u gradu kojim upravlja bez obzira na sve probleme koji se na putu pojave, bez obzira na ¨kosture iz ormara¨, probleme u opskrbnim lancima, prehlađenim djelatnicima Holdinga i ostalim besmislenim opravdanjima kojih smo se naslušali…

Plan koji se ne provede ostaje samo ideja, a idejama se ne može upravljati metropolom, naročito ne gospodarenjem otpadom u metropoli koja se doslovno guši u – smeću. Svom vlastitom smeću.

Gradonačelniče, dosta je skrivanja i opravdavanja za neuspjehe u sustavu gospodarenja otpadom jer je to tema na kojoj ste dobili povjerenje građana Zagreba.

Pokažite to znanje i odlučnost koji su pokazivao svih ovih godina i recite nama, stanovnicima Zagreba, kako će izgledati grad Zagreb za tri, kako za pet, a kako za deset godina i što ćemo imati od ovoga smeća s kojim danas ne znamo gdje bismo.

Ako ćete izgraditi CGO-ok, samo recite kad će to biti i učinite to.

Ako ćete izgraditi kompostanu, ok - samo recite kad će to biti i učinite i to.

Ako ćete izgraditi energanu i spalionicu otpada za koju već imate gotovu studiju utjecaja na okoliš - ok, samo recite kad će to biti i pa učinite i to.
Ako ćete zatvoriti Jakuševec - ok, samo recite kad će to biti i učinite to. Vaše ime će biti upisano zlatnim slovima u povijest grada Zagreba
Vrijeme je da napokon nešto poduzmete i prestanete vrijeđati Zagrepčane praznim obećanjima, a onda se naknadno opravdavati zašto se nije uspjelo…
Dobili ste podršku građana kakvu nitko do sad nije imao, imate sve resurse na raspolaganju kako biste napravili ono što Zagrepčani očekuju i zaslužuju.
Vrijeme je da riješite problem kako se Zagreb ne bi pretvorio u Napulj!

Tagovi: Ekologija grada, Jakuševec, Zagrebački holding, Gradska čistoća, Čistoća Zagreb, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE