GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ekologija grada odgovorila Tomaševiću

Ekologija grada odgovorila Tomaševiću
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2022 / 11:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga Ekologija grada reagirala je na izjave gradonaćelnika Tomaševića.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Ovo je biootpad koji su vozila ČISTOĆE 05.07.2022 oko 19:30h (dan nakon prijave Državnom inspektoratu RH) istovarili pravilno u prostor kompostane unutar Deponija Jakuševec
Kao što i sami možete vidjeti, radi se o identičnom otpadu koji bi trebao imati isti tzv. Ključni broj.
Prijava, ali i činjenice koje su iznesene na pressici koju je održala Inicijativa za Jakuševec nisu niti neutemeljene i tendenciozne, a svakako nisu niti zlonamjerne.
Ovo je samo jedna u nizu prijava, apela i molbi da se prestane s nezakonitim postupanjem s otpadom na području cijelog grada Zagreba, a naročito na području naselja Jakuševec.

- Proširenje prostora za skladištenje i obradu glomaznog otpada bez izrade ikakve studije utjecaja na okoliš i bez savjetovanja s lokalnom zajednicom,
- obrada glomaznog otpada procesom drobljenja na otvorenom niti 50m od najbližih kuća .
-odlaganje drobljenog glomaznog otpada na deponij bez sortiranja materijala
- odbijanje suočavanja s građanim na javnoj tribini u DVD Jakuševec koju su posjetile sve druge političke snage u Zagrebu.
-skladištenje prekomjernih količina otpada kojima prijeti proces samozapaljenja zbog dugotrajnog odlaganja na koji je ukazalo rješenje protupožarne inspekcije MUP-a
-povećano odlaganje svih vrsta otpada na Deponiju Jakuševec (2020.godine 171000t , 2021.godine 177000t ).
-svakodnevno narušavanje kvalitete života i zdravlja.

Pravo pretjerivanje i neistina nije naša prijava, nego su to: predizborna obećanja o zatvaranju Deponija Jakuševec u prvom mandatu, zbrinjavanju glomaznog otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način, sortiranju otpada, uvođenje novog sustava odvojenog prikupljanja otpada…
E to su izjave koje su se pokazale neutemeljene i tendenciozne, a stav i ponašanje gradske vlasti prema Jakuševčanima već uvelike djeluje zlonamjerno…"

Tagovi: Ekologija grada, Jakuševec, Tomislav Tomašević, biootpad, Zagrebački holding, Gradska čistoća, Davor Vić, Josip Pavlović
PROČITAJ I OVO
Eksplozija uzdrmala Maksimit
INCIDENTI
Eksplozija uzdrmala Maksimit
ZAGREB - Na području Maksimira u petak oko 3 sata ujutro eksplozijom je oštećen bankomat, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka..
Bivši njemački kancelar Schröder tuži parlament zbog oduzetih povlastica
TUŽBA
Bivši njemački kancelar Schröder tuži parlament zbog oduzetih povlastica
BERLIN - Bivši njemački kancelar Gerhard Schröder tuži parlament u pokušaju da vrati posebne povlastice koje su mu oduzete u svibnju, rekao je njegov odvjetnik u petak za dpa.
Neazmisliva tragedija prijeti zbog razmjene vatre oko nuklearke Zaporižje
NA RUBU
Neazmisliva tragedija prijeti zbog razmjene vatre oko nuklearke Zaporižje
SUMSKA OBLAST - Ukrajinski ministar unutarnjih poslova u četvrtak je rekao da Ukrajina mora biti spremna za bilo kakav scenarij po pitanju nuklearne elektrane Zaporižje koju kontrolira Rusija, koja je granatirana i iz čijeg su okruženja evakuirani ljudi.
Je li realno da ukrajinska vojska vrati Krim?
ODNOSI SNAGA
Je li realno da ukrajinska vojska vrati Krim?
KIJEV - Jedan od deklariranih ukrajinskih ratnih ciljeva je istjerati ruske trupe s vlastitog teritorija. To uključuje i poluotok Krim, kojeg je Rusija okupirala još 2014. Ali koliko je ovaj cilj realističan?
Kaos u ZTC-u: Klanac najavio kaznene prijave protiv mehaničara
REMONT
Kaos u ZTC-u: Klanac najavio kaznene prijave protiv mehaničara
ZAGREB - Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra potvrdila je da je još jedan radnik zatražio sporazumni raskid ugovora o radu nakon što su u srijedu isto zatražila druga dvojica, no ističu da to neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE