GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik nabavlja 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Dubrovnik nabavlja 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2022 / 21:25
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 725 tisuća kuna će sufinancirati Gradu Dubrovniku nabavu 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, objavili su u petak iz dubrovačke gradske uprave.

Spremnici su zapremine tri metra kubna, a u sklopu projekta ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna još je predviđeno održavanje četiri edukativne radionice i tiskanje promotivnog materijala.

„Uz veliki kapacitet, prednosti ovakvih spremnika su primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek korištenja“, istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Očekuju da će nabavom podzemnih spremnika uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unapređenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

„Kroz edukacijske radionice i promotivne aktivnosti cilj je podizati svijest građana i educirati ih o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i njegove obrade“, navode iz Grada Dubrovnika.

Projekt „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ prijavljen je u listopadu 2022. godine na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, uz zatraženi iznos sufinanciranja 40 posto ukupne vrijednosti projekta, koliko je i odobreno.

Sredstva Fonda osigurana su Odlukom o raspodjeli rezultata i načinu korištenja viška prihoda u 2022. godini.

Tagovi: Dubrovnik, podzemni spremnici, gospodarenje otpadom, održivost
PROČITAJ I OVO
Radić: Imat ćemo dovoljan broj potpisa za opoziv premijera
OPORBA
Radić: Imat ćemo dovoljan broj potpisa za opoziv premijera
ZAGREB - Svakog tjedna jedna afera tako bi mogao izgledati slogan na početku ove političke godine koja je počela prilično turbulentno od tsunamija inflacije, rasta cijena odnosno pada životnog standarda koji se poklopio s ulaskom Hrvatske u eurozonu do najnovije afere "SMS poruke" koje su se razmjenjivale na relaciji Banski dvori i uprava Hrvatskih šuma.
Turska sve češće odbija vize ruskim migrantima
VIZE
Turska sve češće odbija vize ruskim migrantima
ANKARA - Donedavno su obitelji iz Rusije bile dobrodošle u Tursku. No Ankara se sada sve više zatvara - kaznama i birokracijom. Koliko dugo će turski egzil još funkcionirati?
Kina: Američko rušenje balona pretjerano
REAKCIJE
Kina: Američko rušenje balona pretjerano
PEKING - Kina je izrazila svoje "snažno nezadovoljstvo i prosvjed" protiv američkog obaranja njezina balona, rekavši da Washington "pretjeruje" i "ozbiljno krši međunarodnu praksu", u priopćenju njezina ministarstva vanjskih poslova.
I danas na snazi crveni alarm zbog vjetra
OLUJNI VJETAR
I danas na snazi crveni alarm zbog vjetra
ZAGREB - DHMZ izdao je za nedjelju crveno upozorenje za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju zbog jake, mjestimice olujne bure s najjačim udarima vjetra od 35 do 90 čvorova, a narančasto za područje riječke, splitske, dubrovačke regije, zapadne obale Istre i Kvarnera zbog jake i vrlo jake bure.
Američka vojska srušila kineski špijunski balon
BALON
Američka vojska srušila kineski špijunski balon
WASHINGTON - Sjedinjene Američke Države su oborile špijunski balon koji je letio iznad Amerike, a za koji se sumnja da je stigao iz Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE