GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubai liberalizirao pravila vezana uz alkohol

Dubai liberalizirao pravila vezana uz alkohol
ALKOHOL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2023 / 08:57
Autor: SEEbiz / klix.ba
DUBAI - Dubai je ukinuo porez na alkohol koji je iznosio 30 posto kako bi potaknuo dodatni rast turizma. Osim toga, više se neće naplaćivati dozvola za alkohol koja se izdavala svima koji su ga namjeravali konzumirati.

Dubai već neko vrijeme ruši zakone o alkoholu, dopuštajući prodaju alkohola tijekom dana tijekom ramazana i dopuštajući dostavu na kućnu adresu tijekom pandemije koronavirusa.

Najnovija odluka tumači se kao pokušaj da se grad učini još privlačnijim strancima, zbog porasta konkurencije u susjedstvu. Tvrtke koje distribuiraju alkohol u Dubai Maritime and Mercantile International (MMI) i African & Eastern istaknule su da će ukidanje poreza utjecati na potrošače.

"Otkako smo započeli poslovanje u Dubaiju prije više od 100 godina, pristup Emirata ostao je dinamičan, osjetljiv i uključiv za sve. Najnovije regulatorne promjene ključne su za kontinuiranu sigurnu kupnju i konzumaciju alkohola", rekao je glasnogovornik MMI-ja Tyrone Reid.

Hoće li ova odluka, koja je jučer stupila na snagu, biti trajna, nije poznato. Financial Times, pozivajući se na izvore iz alkoholne industrije, objavio je da će odluka biti na snazi godinu dana i predstavljati svojevrsni test.

U Dubaiju, poznatom kao party prijestolnica Zaljeva, na jednog stanovnika dolazi devet imigranata. Većina stranaca obično odlazi u Umm al-Quwain ili druge emirate kako bi kupili veće količine alkohola.

Dubai je uspio privući veliki broj turista i bogatih, dijelom i zbog svoje tolerancije prema liberalnom načinu života. Ali sada se suočava sa sve većom konkurencijom, ne samo u turizmu, već iu financijskom sektoru.

Nemuslimani u Dubaiju moraju imati najmanje 21 godinu da bi konzumirali alkohol i da bi dobili dozvolu za alkohol - iskaznicu koju izdaje policija. Barovi i noćni klubovi rijetko traže da im pokažu ovu karticu, a oni koji je nemaju čekaju kaznu ili uhićenje, prenosi BBC.

Tagovi: Dubai, alkohol
PROČITAJ I OVO
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
PRIJAVA
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
ZAGREB - Kandidat Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je podnio Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Pave Vujnovca, Fabrisa Peruška i još nekoliko osoba zbog sumnji u financijske malverzacije zbog kojih je Fortenova grupa, ustvrdio je, oštećena za 66 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE