GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DP: Protiv Šimundića pokreće se stegovni postupak

DP: Protiv Šimundića pokreće se stegovni postupak
STRANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret priopćio je u utorak da će protiv Mate Šimundića, koji je izabranog za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije uz podršku HDZ-a i HGS-a, biti pokrenut stegovni postupak, a tijela stranke odlučiti o njegovu 'daljnjem sudjelovanju' u DP-u.

Član DP-a Šimundić izabran je u ponedjeljak za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i time je u trećem pokušaju konstituirana Županijska skupština i izbjegnuti izvanredni izbori. Za Šimundića su glasovala 24 županijska vijećnika, među kojima HDZ-a, HGS-a i nezavisni Marko Žaje, dok je po deset vijećnika bilo protiv i suzdržano, među kojima je suzdržan bio i vijećnik DP-a Nikola Grabovac.

Komentirajući konstituiranje Skupštine Splitsko-dalmatinske županije iz trećeg pokušaja, iz DP-a su danas priopćili kako je "Domovinski pokret nakon izbora zauzeo stav da ne želi ići u nikakav oblik suradnje sa SDP-om, na čelu s Rankom Ostojićem, ni HGS-om na čelu sa Željkom Kerumom".

Napominju da je i Predsjedništvo stranke raspravljalo na tu temu i podržalo takve stavove županijske podružnice DP-a.

Dodaju kako je Predsjedništvo županijske podružnice DP-a nekoliko puta glasovalo o takvoj odluci, i ona je uvijek bila potvrđena.

Iz DP-a kažu da je vijećnik Mate Šimundić (DP), koji je za predsjednika Županijske skupštine izabran uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a, "jučer glasovao protivno takvoj odluci te je jučer Predsjedništvo Domovinskog pokreta SDŽ-a zatražilo pokretanje stegovnog postupka protiv Šimundića, sukladno Statutu stranke".

Domovinski pokret će "kroz tijela stranke provesti postupke kojima će odlučiti o daljnjem tijeku sudjelovanja Mate Šimundića u Domovinskom pokretu", priopćila je Služba za odnose s javnošću DP-a.

Dodaju kako Domovinski pokret "svakako ne podržava samovoljne istupe bilo kojeg člana stranke koji se protive odlukama Predsjedništva Domovinskog pokreta, i u ovom slučaju Predsjedništva Splitsko-dalmatinske županije".

Izbor Šimundića za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije izazvao je jučer oštru polemiku među vijećnicima. Iz Mosta, SDP-a te vijećnik DP-a Grabovac su tvrdili kako je riječ o Šimundićevoj trgovini s HDZ-om i HGS-om, no njihovi članovi odbacili su takve tvrdnje.

Vijećnik HDZ-a Ante Sanader podsjetio je Mostovog Miru Bulja da u Sinju koalira sa SDP-om, dodavši da su u Splitsko-dalmatinskoj županiji 'Mostovci bili na istoj strani kao i sve lijeve stranke i ateisti'.

Mate Šimundić, zahvaljujući na izboru za predsjednika Županijske skupštine, kratko je rekao kako je najvažnije da su izbjegnuti novi izbori za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Fotografija: Ivo Čagalj, Pixsell

Tagovi: Domovinski pokret, Mate Šimundić, Željko Kerum, Hrvatska građanska stranka, HDZ
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE