GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Donacijom PBZ grupe i Splitsko-dalmatinske županije opremljen senzorni park Centra Juraj Bonači

Donacijom PBZ grupe i Splitsko-dalmatinske županije opremljen senzorni park Centra Juraj Bonači
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2024 / 16:54
Autor: SEEbiz
SPLIT - Danas je, uz prisustvo brojnih gostiju, svečano otvoren Odjel za pružanje izvaninstitucionalnih usluga i senzorni park Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači iz Splita.

Novi Odjel i senzorni park dio su projekta „Korak bliže zajednici“ – operativni program Konkurentnost i Kohezija, koji je Centar pokrenuo s ciljem unapređenja infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Ukupna vrijednost ovog projekta, koji obuhvaća rekonstrukciju i opremanje pet objekata u kojima će se pružati izvaninstitucijske usluge u Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, iznosi 1.716.583,71 eura, od čega izgradnja i opremanje senzornog parka, na lokaciji Centra u Ulici Brune Bušića 30, iznosi 81.243,75 eura te je omogućena donacijama PBZ grupe u iznosu od 51.250,00 eura i Splitsko-dalmatinske županije u iznosu od 30.000,00 eura.

Događanje su svojim dolaskom podržali Ivan Vidiš, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

„Kako bi našim korisnicima i svim drugim osobama s invaliditetom omogućili dostojanstven i uključiv suživot u društvenoj zajednici pokrenuli smo projekt „Korak bliže zajednici“– operativni program Konkurentnost i Kohezija te smo u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i partnerom Splitsko-dalmatinskom županijom preuredili i opremili pet objekata u kojima ćemo pružati izvaninstitucijske usluge. Djeci s teškoćama u ranom razvoju treba posvetiti posebnu pažnju na području senzorne integracije, a dobro oblikovana dječja igrališta potiču razvoj svakog djeteta kroz direktnu i indirektnu povezanost između sedam dječjih osjetila (vestibularni, proprioceptivni, taktilni, olfaktorni, vizualni, auditivni, okusni). Zahvaljujući našim partnerima i prijateljima - PBZ grupi i Splitsko-dalmatinskoj županiji, čije donacije su omogućile opremanje i izgradnju senzornog parka, zajedno smo došli do našeg krajnjeg cilja, na čemu im zahvaljujem u ime svih korisnika, roditelja i djelatnika našeg Centra. Sada se možemo pohvaliti kako imamo sveobuhvatnu uslugu za djecu najmlađe životne dobi i na ponos našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji“, istaknula je Snježana Čotić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

„Ispunjava me radošću i ponosom da smo danas dio ove svečanosti i da smo svojom donacijom mogli doprinijeti izgradnji i opremanju senzornog parka u Centru Juraj Bonači. Ovu donaciju realizirali smo u sklopu našeg humanitarnog projekta „Čini dobro svaki dan“, putem kojeg kontinuirano već 16 godinu zaredom pomažemo nacionalne projekte za dobrobit djece i mladih diljem Hrvatske, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu našom Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez ikakvog dodatnog troška za korisnike ove kartice. Na taj način do sada smo izdvojili oko 5 milijuna eura te uručili 89 donacija pedijatrijskim odjelima, dječjim bolnicama i domovima za djecu i mlade diljem Hrvatske. Ovim donacijama obuhvatili smo sve naše županije, bili u svim većim mjestima, a po peti put smo i u Splitu. Nadam se da će novo senzorno igralište uljepšati malim korisnicima Centra njihovo slobodno vrijeme i igru te pomoći u njihovom razvoju“, istaknula je Mirela Žuro, glavni menadžer za odnose s klijentima u Privrednoj banci Zagreb.

Tagovi: PBZ grupA, PBZ, Splitsko-dalmatinskA županijA, senzorni park Centra Juraj Bonači, BOBAN
PROČITAJ I OVO
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
SCENARIJI
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
WASHINGTON - Jedan izvor uključen u odjel za prikupljanje sredstava za kampanju odahnuo je nakon što je u nedjelju objavljeno da se predsjednik Joe Biden više neće ponovno kandidirati.
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
REAKCIJE
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
WASHINGTON - U telefonskom razgovoru sa CNN-om nekoliko minuta nakon što je predsjednik Joe Biden objavio svoj izlazak iz utrke za 2024. godinu, bivši predsjednik i kandidat za predsjednika Donald Trump opisao je Bidena kao "daleko najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje."
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
POVLAČENJE
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor.
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
GLASNA ŠAPUTANJA
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
WASHINGTON - Potpredsjednica Kamala Harris dobila je veću javnu podršku demokratskih zastupnika kao potencijalna zamjena za predsjednika Joea Bidena, ako on odluči odustati od utrke protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE