GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 22:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domovinski pokret Miroslava Škore poručio je u nedjelju da traži razrješenje ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka zbog, kako ocjenjuje, selektivnog tumačenja uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite u vezi s Covidom-19.

“Krunoslav Capak i nakon izbora nastavlja sablažnjavati hrvatsku javnost selektivnim tumačenjem uputa Nacionalnog stožera vezano uz Covid-19. Prvi slučaj koji je napravio ogromnu štetu hrvatskome turizmu bio je teniski turnir u Zadru. Fotografije koje su dokazale razmjenu fizičkih kontakata između Plenkovića i zaraženog Đokovića trebale su biti dovoljne da se predsjedniku Vlade naloži obvezna dvotjedna samoizolacija”, stoji objavi na Facebook stranici te stranke.

Dodaju kako se odredba o dvotjednoj samoizolaciji provodila nad hrvatskih građanima do apsurda, pa čak i u slučaju kada su ljudi bili na njivi u traktoru.

“Činjenica da su državnici kao Angela Merkel i Justin Trudeau samostalno otišli u samoizolaciju pokazuje kako svi moraju biti jednakopravni pred zakonom i ustavom u svojoj državi”, ističe Domovinski pokret.

Smatraju da je, kako navode, razina drskosti Krunoslava Capak prešla svaku granicu s najnovijim slučajem zastpunika Darija Hrebaka.

“Ovaj novi Plenkovićev koalicijski partner dobio je od Capaka nevjerojatno rješenje o prekidu opasnosti da je zaražen i da može druge zaraziti, odnosno, rješenje o trodnevnom prekidu samoizolacije. Tim rješenjem je vjerodostojnost Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo ponovno narušena, što nanosi ogromnu štetu hrvatskome zdravstvenom sustavu, ali i hrvatskom gospodarstvu”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Ustvrdili su kako je “očito da je članak prvi koalicijskog sporazuma HDZ-a, SDSS-a i partnera uobličen tako da mjere samoizolacije vrijede za sve, osim za njih kada treba glasati u Hrvatskom saboru”.

Tagovi: Domovinski pokret, Krunoslav Capak, Miroslav Škoro, Dario Hrebak
PROČITAJ I OVO
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE