GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divjak: Zaustavljamo zapošljavanje s diplomama iz Republike Srpske

Divjak: Zaustavljamo zapošljavanje s diplomama iz Republike Srpske
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 17:21
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u nedjelju za N1 da Republika Srpska odbija na zahtjev Republike Hrvatske, provjeravati diplome koje potječu iz tog BiH entiteta, i zato će biti zaustavljeno zapošljavanje u hrvatskom školstvu s diplomama iz entiteta.

Ministrica Divjak je, gostujući na TV postaji N1, komentirala provjeru diploma u hrvatskom školstvu, koju od 1300 ravnatelja hrvatskih škola, nije prošlo njih stotinu.

"Poslali smo naputak da nema izgovora da se to provede, različiti su bili izgovori zašto se do sada nije provelo", rekla je, dodavši kako je do sada pronađeno 49 nevjerodostojnih isprava. 

"Proces još uvijek traje. Osamdeset posto sustava je provjereno", naglasila je ministica Divjak, rekavši kako je omjer svjedodžbi i diploma pola-pola.

 Ministrica znanosti i obrazovanja se ujedno požalila da Republika Srpska odbija provjeravati diplome na zahtjev Republike Hrvatske i zbog toga će, kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom školstvu s diplomama koje potječu iz tog entiteta.

"Da je jedna bila bi previše, a pedeset je puno previše", istaknula je ministrica.

U Ministarstvima postoji procedura obavezne provjere diploma, a Divjak smatra da bi se isto trebalo uvesti svugdje - od javnih tijela i poduzeća do svih ostalih.

"U početku je to mukotrpan proces. Nisam ni mogla slutiti prije godinu dana da će biti toliko problema. Od same tromosti sustava da se to pokrene, neki ravnatelji nisu to proveli na vrijeme, tražili su izgovore", dodala je.

Tagovi: Blaženka Divjak, Republika Srpska
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE