GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divjak: Nakon zaključka Vlade i uputa Stožera krenut će škola

Divjak: Nakon zaključka Vlade i uputa Stožera krenut će škola
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu kako će na sjednici Vlade u četvrtak donijeti zaključak vezan u uz planirane školske aktivnosti, a kad se to objavi slijedit će upute Stožera i epidemiologa, nakon čega će krenuti škola.

Napomenula je kako će u četvrtak dati okvirni plan pa će nakon toga biti objavljene upute koje će jasno reći što su obveze škola, koje se se skupine učenika mogu vratiti u škole, a za koje je do kraja godine predviđena nastava na daljinu.

Na pitanje o završnim radovima strukovnih škola odgovorila je kako će i to u četvrtak dati u zaključku.

"Onda će biti upute, međutim i u uputama za vrednovanje i ocjenjivanje su strukovne škole dobile naputak na koji se način pripremati, što se može odrađivati onilne, kako planirati aktivnosti, koje se aktivnosti mogu provoditi u školi, a koje ne mogu", rekla je Divjak novinarima uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Naglasila je kako će prvo u četvrtak dati plan, a nakon toga bit će upućene detaljne upute ravnateljima, odnosno školama.

"Popodne imam virtualni sastanak s ravnateljima pa ćemo onda neke stvari pojasniti, a sljedeći tjedan poslati pisane upute, način praćenja i sve ono što je potrebno kako bi učenici i roditelji, ravnatelji i učitelji te svi oni koji su u školi imali podlogu za svoje rad", pojasnila je ministrica.

"Donijet ćemo zaključak koje se skupine učenika vraćaju u škole, koji je najraniji termin kad se vraćaju, a o svemu će biti dane i upute", rekla je dodavši kako škole trebaju biti opremljene tako da budu sigurne.

Ako neki roditelj i nakon toga misli da treba zadržati dijete kod kuće o tome ćemo, poručila je, razgovarati jer je važno da svi roditelji osjećaju kako su njihova djeca u školi sigurna.

"Skupine učenika koje će biti u planu da rade iz škole, od njih se očekuje da budu u školi", rekla je Divjak i dodala kako dopušta da iz nekih razloga roditelji imaju ograde pa će i oko toga dati upute.

Istaknula je kako je dosta sličan pristup školama i u drugih europskih država. "U prvo vrijeme, dok se ne osiguraju svi uvjeti i ne daju sve upute dopuštamo da ima i pitanja i da je jako važno da svi budu uvjereni da su uvjeti osigurani", poručila je ministrica.

"Završetak školske godine bez mature u ovom trenutku nije izgledna opcija", rekla je i dodala kako je opcija mature u lipnju.
Objavili smo i razdoblje unutar kojih će se to odvijati, gradivo koje će ulaziti na maturu, napomenula je.

Istaknula je i kako će daleko najveći broj europskih država imati maturu u lipnju, a posebno zemlje u bližem hrvatskom okruženju.

Tagovi: Blaženka divjak, koronavirus u Hrvatskoj, školska nastava, nastava u školama
PROČITAJ I OVO
Spolno uznemiravanje: Odbačena prijava protiv Jakelića jer se žrtve nisu javile na vrijeme
EPILOG
Spolno uznemiravanje: Odbačena prijava protiv Jakelića jer se žrtve nisu javile na vrijeme
ZAGREB - Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijave za spolno uznemiravanje koje je protiv Bernarda Jakelića, bivšeg zamjenika glavnog direktora HUP-a, podnijelo 17 zaposlenica HUP-a, među kojima su bile i neke bivše djelatnice.
I estonski diplomat bio na gay partyju u Bruxellesu
NOVI DETALJI
I estonski diplomat bio na gay partyju u Bruxellesu
BRUXELLES - Estonsko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je danas lokalnim medijima da je estonski diplomat, prema vlastitim izjavama, u petak navečer bio na zabavi u Bruxellesu i da ga je briselska policija privela zbog kršenja antikorona mjera.
Njemačka produljuje mjere do 10. siječnja
MJERE
Njemačka produljuje mjere do 10. siječnja
BERLIN - Njemačka je produljila aktualne djelomične mjere zatvaranja do 10. siječnja, priopćeno je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada u srijedu navečer u Berlinu.
Markotić objasnila što će odrediti trajanje oštrijih mjera
MJERE
Markotić objasnila što će odrediti trajanje oštrijih mjera
ZAGREB - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić otkriva kada se cjepivo može očekivati u Hrvatskoj.
Jandroković: Kazne za kršenje mjera od subote
NAJAVE
Jandroković: Kazne za kršenje mjera od subote
ZAGREB - Na pitanje bi li prijavio susjeda koji ima tulum odgovorio je protupitanjem: "Je li to kršenje zakona? Biste li prijavili nekoga tko krade u dućanu?"
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE