GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divjak: Nakon zaključka Vlade i uputa Stožera krenut će škola

Divjak: Nakon zaključka Vlade i uputa Stožera krenut će škola
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu kako će na sjednici Vlade u četvrtak donijeti zaključak vezan u uz planirane školske aktivnosti, a kad se to objavi slijedit će upute Stožera i epidemiologa, nakon čega će krenuti škola.

Napomenula je kako će u četvrtak dati okvirni plan pa će nakon toga biti objavljene upute koje će jasno reći što su obveze škola, koje se se skupine učenika mogu vratiti u škole, a za koje je do kraja godine predviđena nastava na daljinu.

Na pitanje o završnim radovima strukovnih škola odgovorila je kako će i to u četvrtak dati u zaključku.

"Onda će biti upute, međutim i u uputama za vrednovanje i ocjenjivanje su strukovne škole dobile naputak na koji se način pripremati, što se može odrađivati onilne, kako planirati aktivnosti, koje se aktivnosti mogu provoditi u školi, a koje ne mogu", rekla je Divjak novinarima uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Naglasila je kako će prvo u četvrtak dati plan, a nakon toga bit će upućene detaljne upute ravnateljima, odnosno školama.

"Popodne imam virtualni sastanak s ravnateljima pa ćemo onda neke stvari pojasniti, a sljedeći tjedan poslati pisane upute, način praćenja i sve ono što je potrebno kako bi učenici i roditelji, ravnatelji i učitelji te svi oni koji su u školi imali podlogu za svoje rad", pojasnila je ministrica.

"Donijet ćemo zaključak koje se skupine učenika vraćaju u škole, koji je najraniji termin kad se vraćaju, a o svemu će biti dane i upute", rekla je dodavši kako škole trebaju biti opremljene tako da budu sigurne.

Ako neki roditelj i nakon toga misli da treba zadržati dijete kod kuće o tome ćemo, poručila je, razgovarati jer je važno da svi roditelji osjećaju kako su njihova djeca u školi sigurna.

"Skupine učenika koje će biti u planu da rade iz škole, od njih se očekuje da budu u školi", rekla je Divjak i dodala kako dopušta da iz nekih razloga roditelji imaju ograde pa će i oko toga dati upute.

Istaknula je kako je dosta sličan pristup školama i u drugih europskih država. "U prvo vrijeme, dok se ne osiguraju svi uvjeti i ne daju sve upute dopuštamo da ima i pitanja i da je jako važno da svi budu uvjereni da su uvjeti osigurani", poručila je ministrica.

"Završetak školske godine bez mature u ovom trenutku nije izgledna opcija", rekla je i dodala kako je opcija mature u lipnju.
Objavili smo i razdoblje unutar kojih će se to odvijati, gradivo koje će ulaziti na maturu, napomenula je.

Istaknula je i kako će daleko najveći broj europskih država imati maturu u lipnju, a posebno zemlje u bližem hrvatskom okruženju.

Tagovi: Blaženka divjak, koronavirus u Hrvatskoj, školska nastava, nastava u školama
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE