" />
"> Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića | SEEbiz.eu

Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića

Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2024 / 20:49
Autor: SEEbiz

BEOGRAD - Vuk Z. Cvijić, novinar "Radara", fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Kako je izjavio za N1, pesnicom ga je udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević.

„Napao me je Milan Lađević, udario me pesnicom u glavu, u kafiću blizu njihove redakcije“, rekao je Cvijić za N1.

Kazao je da je samo prolazio ulicom i da je Lađević prvo počeo da ga vređa. „Nekog znam, ja sam se javio, i onda je on počeo da me vređa. I onda sam ja rekao: ‘Idem doviđenja’. On je nastavio da me vređa, ustao, uneo mi se u lice, i udario me“, objasnio je Cvijić.

Kazao je da Lađevića poznaje odavno, ali da nisu ni u kakvom kontaktu niti ličnom sukobu.

„Pisao sam tekstova u kojima sam ga pominjao povodom jednog sudskog postupka, o generalu Malešiću i njihovim kontaktima, pa mogu da pretpostavim da je to bio povod. Pretpostalvjam da je to, pošto mi ni u kakvom ličnom sukobu nismo“, naglasio je Cvijić.

„Mislim da je čak u jednom trenutku spomenio Malešića: ‘Šta si pisao o Malešiću!?’, pa onda epiteti koji nisu za televiziju. On je nastavio da me vređa, ja sam rekao pozvaću policiju, i on je rekao reci im da sam gore u redakciji“, dodao je on.

Rekao je da je policija na licu mesta, i da je već razgovarao sa njima. Tu si i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić i Cvijićeve kolege iz nedeljnika „Radar“.

„Nisam očekivao da će me fizički napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, a čak je oi ovo iznenađenje za mene“, naveo je Cvjić.

Tabloid „Srpski telegraf“ već je objavio da je bilo obrnuto, da je Cvijić nasrnuo na Lađevića, ali novinar „Radara“ kaže da se nada da su kamere radile i da je sve ostalo zabeleženo.

„Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali još nismo navikli da nas i fizički napadaju“, rekao je Cvijić za N1.

Tagovi: srpski telegraf, lađević, cvijić, radar
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović blokira prijedlog da Markić bude i dalje ravnatelj SOA-e
PREMIJER
Plenković: Milanović blokira prijedlog da Markić bude i dalje ravnatelj SOA-e
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako i dalje ustrajavaju na prijedlogu da Daniel Markić ostane ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) istaknuvši da je njihov prijedlog za drugi Markićev mandat blokirao predsjednik Republike.
Makedonija dobila novu vladu premijera Mickoskog
VLADA
Makedonija dobila novu vladu premijera Mickoskog
SKOPJE - Zastupnici Sjeverne Makedonije odobrili su u nedjelju novu vladu kojom dominiraju nacionalisti premijera Hristijana Mickoskog, čija je stranka pobijedila na općim izborima u svibnju, oslanjajući se na gnjev birača zbog sporog tempa integracije u Europsku uniju.
Darko Milinović novi gradonačelnik Gospića
POBJEDA
Darko Milinović novi gradonačelnik Gospića
ZAGREB - Darko Milinović, predsjednik stranke LiPO i svojedobni ministar zdravstva u vladi Ive Sanadera, novi je gradonačelnik Gospića.
Brodica za prijevoz komunalnog otpada potonula kod Suska
POTONUĆE
Brodica za prijevoz komunalnog otpada potonula kod Suska
RIJEKA - Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), izvijestili su nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o potonuću brodice kod u lošinjskom arhipelagu. U nesreći nema stradalih, ozlijeđenih niti onečišćenja mora.
Terorizam u Rusiji: Više mrtvih u pucnjavi na sinagogu, crkvu i policijsku postaju
TEROR
Terorizam u Rusiji: Više mrtvih u pucnjavi na sinagogu, crkvu i policijsku postaju
MOSKVA - Naoružani napadači otvorili su vatru na sinagogu, pravoslavnu crkvu i policijsku postaju u ruskoj regiji Dagestanu, a više je osoba ubijeno, javile su u nedjelju novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE