GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Direktor Hrvatskih šuma i načelnica Gračaca krivnju svalili na Josipu Rimac

Direktor Hrvatskih šuma i načelnica Gračaca krivnju svalili na Josipu Rimac
ISKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 15:49
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Hrvatske šume povukle su negativna očitovanja o tvrtki C.E.M.P. nakon što je na tom više puta inzistirala Josipa Rimac. S njezine strane zbog toga je bilo i izravnih pritisaka”, izjavio je to tijekom ispitivanja u USKOK-u Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma koji je u petak priveden u velikoj antikorupcijskoj akciji.

Osim što je priznao da je Josipa Rimac radila pritiske na njega Jakupčić je potvrdio da su negativna mišljenja o C.E.M.P.-u u konačnici i povučena. Protiv Jakupčića je otvorena istraga jer se sumnja da je upravo zbog pritisaka bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave zlorabio svoju poziciju na čelu državne tvrtke, javlja Telegram.

“Ja nisam povukao ta negativna mišljenja već sam o svemu obavijestio Ivana Melvana, šefa podružnice Hrvatskih šuma u Splitu”, objasnio je Jakupčić.

Međutim, Melvan, koji je također osumnjičen u ovoj aferi, kaže kako on nije imao ništa s povlačenjem negativnih mišljenja.

“Točno je da C.E.M.P. nije imao pravo da im se naknada za služnost šumskog zemljišta obračuna po nižoj cijeni što su tražili”, izjavio je tijekom ispitivanja Melvan.

Na njih dvojicu Josipa Rimac je, prema sumnjama USKOK-a, utjecala od kraja prošle godine, ne bi li pomogla Milenku Bašiću, vlasniku tvrtke Lager i njegovom prvom suradniku Draganu Stipiću, inače investitorima u vjetropark Krš-Pađene.

Osim Jakupčića, koji je djelomično priznao inkriminacije koje mu USKOK stavlja na teret, na prvom ispitivanju uzimanje mita priznala je osumnjičena načelnica Gračaca Nataša Turbić. Neslužbeno se doznaje da je istražiteljima rekla kako je uzela sve što su joj Josipa Rimac i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmakčija ponudili.

“Nisam tražila mito već sam samo uzela ono što su mi Josipa Rimac i Tokmakčija dali”, rekla je istražiteljima načelnica Turbić koja je, za taj novac i napravila sve ono što su Josipa Rimac i Tokmakčija od nje tražili.

Tagovi: Josipa Rimac, USKOK, korupcija, Ante Sladić, Hrvatske šume, Ružica Njavro, Nataša Trubić, Ana Mandac
PROČITAJ I OVO
Kaos kod Bundeka zbog testiranja na koronavirus
TESTIRANJE
Kaos kod Bundeka zbog testiranja na koronavirus
ZAGREB - Uobičajene jutarnje gužve na zagrebačkom Mostu slobode kod Bundeka intenzivirane su danas zbog nove lokacije za testiranje građana na koronavirus, na obližnjem istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.
Komplikacije veće kod težeg oblika korone nego kod teže gripe
USPOREDBE
Komplikacije veće kod težeg oblika korone nego kod teže gripe
BERLIN - Gripa je pred vratima, a to ove sezone posebno otežava posao zdravstvenim radnicima pošto virusi gripe i covida izazivaju slične simptome i otežavaju dijagnozu. Po novom američkom istraživanju i komplikacije su veće kod težeg oblika covida-19 nego kod teže gripe.
Šostar: Nije mi jasno zašto danas imamo upola manje zaraženih
ZARAZA
Šostar: Nije mi jasno zašto danas imamo upola manje zaraženih
ZAGREB - Brojka oboljelih danas će biti mnogo manja nego što je bila jučer, praktički prepolovljena. Ni meni to nije jasno - nije stvar u testiranjima, mi smo jučer obavili 1240 testiranja i prešli smo 90.000 testiranih u NZJZ.
Kolarić: Naš epidemiološki sustav praćenja je probušen
SLIKOVITO
Kolarić: Naš epidemiološki sustav praćenja je probušen
ZAGREB - ''Bio sam zabrinut i u kolovozu, ali zaista je tako kad se vidi da s tristo osoba dnevno novozaraženih ulazimo u jesen. Dakle, ako ne zaustavimo to širenje, naš zdravstveni sustav će završiti na respiratoru'', kazao je Kolarić.
Samoizolacija skraćena na deset dana
REGULATIVA
Samoizolacija skraćena na deset dana
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove kriterije za testiranje na SARS-CoV-2, prekid izolacije i karantenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE