GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diljem Europe crni rekordi

Diljem Europe crni rekordi
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 20:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Broj do sada zaraženih u svijetu približava se 40 milijuna, a žrtava pandemije već je više od milijun i sto tisuća.

Jučer je zabilježeno gotovo 400 tisuća novih slučajeva zaraze, od čega samo u Europi više od 150 tisuća. Najveće europsko žarište je Češka, dok u Italiji već dva dana ima više zaraženih nego na vrhuncu proljetnoga vala, kada je Italija imala i vrlo velik broj preminulih. Sada ih je deset puta manje.

Koronavirus bukti, ruše se crni rekordi u mnogim zemljama. Talijani su jučer zabilježili najveći dnevni rast broja novozaraženih od početka epidemije - gotovo devet tisuća. Lokalne vlasti zatvorile su škole u pokrajini Kampaniji.

- Škole su najsigurnije mjesto. Dezinficiramo odjeću i obuću kada djeca uđu. Stalno čistimo, imamo vrlo stroge protokole. Zašto zatvarati škole? Zašto?, pita se stanovnica Kampanije.

S tim se slaže i premijer Conte.

- Krivulja zaraze u školama vrlo je niska. Smatram da njihovo zatvaranje nije najbolje rješenje, govori Giuseppe Conte, talijanski premijer.

U Španjolskoj u posljednja dva tjedna koronavirus buja inficirajući dnevno oko 13 tisuća ljudi. Na snazi su nova ograničenja u poslovanju restorana, kafića i trgovina u Kataloniji.

- Užas! Na koljenima smo! Ugroženi su zaposlenici u ugostiteljskom sektoru i svi koji od njega žive, govori stanovnica Katalonije.

Epidemija se ubrzano širi i u Češkoj. Jučer je zabilježen rekordan broj novooboljelih - gotovo 10 tisuća.

- Imamo malo vremena kako bismo pripremili zdravstveni sustav za vrlo velik priljev pacijenata koji očekujemo, naglašava Roman Prymula, češki ministar zdravstva.

Grade se privremene bolnice.

- Potraje li ovo mjesecima, iskreno, nisam siguran hoćemo li uspjeti, istaknuo je Stepan Votocek, direktor bolnice Slany.

U Njemačkoj i danas više od 7 tisuća zaraženih.

- S više od 7 tisuća novih slučajeva imamo porast koji je dosad nezabilježen u Njemačkoj. Moramo dati sve od sebe da zadržimo stanje pod kontrolom, govori Martina Fietz, glasnogovornica njemačke vlade.

U Sloveniji također dramatično. U jednom danu potvrđena su 834 nova slučaja zaraze. Uvode se oštrije mjere; maske su obvezne i na otvorenom, proglašena je djelomična karantena u sedam regija.

U Bosni i Hercegovini sve ozbiljnije stanje. 621-jedan slučaj infekcije koronavirusom. Osam je umrlih.

I dok se svijet utrkuje s vremenom u izradi cjepiva protiv kobne bolesti, Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je lijek protiv ebole- rem-desi-vir neučinkovit u borbi protiv bolesti COVID-19. Naime, daje male ili nikakve rezultate u liječenju novog soja koronavirusa.

Tagovi: koronavirus u Njemačkoj, koronavirus u Češkoj, koronavirus u Italiji
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE