GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đilas u javnom pismu Bakiću: Kakav ti dil imaš sa Vučićem?

Đilas u javnom pismu Bakiću: Kakav ti dil imaš sa Vučićem?
PITANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2020 / 12:33
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đlas  poručio je, u javnom pismu, sociologu Jovi Bakiću da godinama ćuti na njegove "laži, uvrede, optužbe kojima ga obasipa", da je odlučio da mu jednom ne oćuti i upitao ga kakav "dil" ima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Više puta iznosiš tvrdnju da sam ja čovek koji ima dil sa Vučićem? U čemu se taj dil sastoji? U tome što sam od 2012. do 2014. imao na stotine naslovnih strana pisama koje je Željko Mitrović emitovao više hiljada puta? U tome što su mi na pravdi boga hapsili saradnike i prijatelje i držalli ih u pritvoru jedanaest meseci? U tome što su mi deca imala probleme u školi pa su na kraju otišla da žive sa majkom u London pa ih vidjam jednom u dva meseca?", upitao je Đilas u pismu objavljenom u listu Danas kao odgovor Bakiću na njegov novogodišnji intervju tom listu naslovljenom sa "Djilas i Vučić su dve frakcije jedne iste oligarhije".

Đilas  je naveo niz problema koje ima navodeći da ih pravi aktuelna vlasti i upitao Bakića: "To je taj dil koji ja imam. Postavlja se pitanje kakav ti dil imaš kad nijedan od ovih problema za sedam godina nisi imao, a tako si veliki borac protiv ovog režima?"

"U toku protesta dao si niz štetočinskih izjava koje je režim koristio da nas optuži za nasilje. Govorio si da ćemo ih juriti po ulicama? Ko će da ih juri? Ti? Pa ti sediš u East west brigade sa Željkom Mitrovićem i Zoranom Mihajlović. Zašto ih ne pojuriš kad ih vidiš? Govorio si da treba upasti u RTS sa dugim cevima? Šta ti je ideja? Da pucamo u novinare koji ne rade profesionalno svoj posao?" istakao je Đlas .

"I na kraju, posle svih pretnji koje si izrekao, posle tvrdnje, sa kojom se slažem, da je ovo mafijaški režim i da sa njim nema razgovora, u situaciji kada je opozicija odlučna u tome da bojkotuje izbore, ti si odlučio da napraviš stranku i na takve mafijaške izbore izadješ?!", konstatovao je Đilas .

"Svakome ko iole shvata politiku je jasno da je bojkot izbora za Vučića nerešiv problem. Svakome je jasno da oni koji su kao opozicija i hoće na izbore to rade isključivo zarad sopstvene koristi otvoriće im se prostor u medijima, dobijaće pare od države ako predju cenzus u čemu će im i sam Vučić pomoći jer mu je to u interesu", rekao je Đilas i naveo da Bakiću više neće odgovarati ma šta god bude pričao o njemu jer "ne obraća pažnju kada oni čije mišljenje na poštuje i ne ceni iznose laži o njemu".

U novogodišnjem intervuju, Bakić je rekao da su uslovi za izbore loši ali su ipak prilika da se dopre do većeg broja ljudi.

"Zbog čega bi levica bila talac ambicija jednog uskog kruga opozicionih političara, koji su se smenjivali na vlasti s aktuelnim režimom u poslednih nekoliko decenija? To su dve frakcije jedne iste oligarhije", rekao je Bakić pominjući pri tome Đlasa.

On je rekao i da opcija na čijem je čelu Đlas  nikada ne može pobediti Vučića pa im "odgovara da bojkotuju izbore" i da je to "sjajan izgovor, tim pre što se podudara sa zahtevom jednog dela s pravom ogorčenih gradjana".

Tagovi: Dragan Đilas, Jovo Bakić, Aleksandar Vučić, Željko Mitrović, Radiotelevizija Srbije, Savez za Srbiju
PROČITAJ I OVO
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
SDP
Hajdaš Dončić dobio više preferencijalnih glasova od Grbina
ZAGREB - Preferencijalni glasovi na parlamentarnim izborima, održanima jučer, većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama.
Ovo su najveći gubitnici izbora
TEŽAK PAD
Ovo su najveći gubitnici izbora
ZAGREB - Najveći gubitnici izbora nedvojbeno su Davorko Vidović i ekipa okupljena u stranku Socijaldemokrati.
Raos: Plenković će pokušati izbjeći DP
ANALITIČARI
Raos: Plenković će pokušati izbjeći DP
ZAGREB - Zbrajaju se i posljednji glasovi birača na parlamentarnim izborima. HDZ ima najviše mandata, 61, ali samostalno nedovoljno za sastavljanje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE