GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dežulović: Pisao sam o trgovini groznom žrtvom Vukovara

Dežulović: Pisao sam o trgovini groznom žrtvom Vukovara
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2021 / 16:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novinar i kolumnist Boris Dežulović izjavio je u srijedu nakon oštrih reakcija na svoju kolumnu, da ukoliko ima žrtava Vukovara koje su uvrijeđene, da ih nije uvrijedio njegov tekst, nego oni koji trguju njihovom žrtvom, a da je u tekstu pisao o trgovini groznom žrtvom Vukovara.

“Ako je itko ovdje uvrijeđen, ako su uvrijeđeni neki nevini ljudi, žrtve, obitelji, nisam ih ja uvrijedio, nego su ih uvrijedili oni koji trguju tim njihovim žrtvama, o čemu je u mom tekstu riječ”, kazao je jutros Dežulović za N1 televiziju.

Komentirao je reakcije koje su na njegovu kolumnu o Vukovaru, pristigle iz Domovinskog pokreta i Ministarstva branitelja, koje je ustvrdilo da Dežulović svojim tekstom “pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata”.

Poručio je da se ne misli ispričati zbog kolumne, a da je njezina poanta, koju mnogi nisu shvatili, bila govoriti o “jeftinoj konjokradičkoj trogvini žrtvom Vukovara”.

“Pisao sam o toj jeftinoj konjokradičkoj trgovini groznom žrtvom Vukovara. Ja tu žrtvu znam bolje od mnogih koji danas skaču na stražnje noge, jer sam bio tamo. Ne moraju oni meni govoriti što je Vukovar i kakav je Vukovar bio. Ja to znam, ja sam to vidio”, rekao je Dežulović.

Istaknuo je da u tekstu psovku izgovaram u ime tog grada, a da si to uzima za pravo, jer je bio tamo kad je umirao taj grad i zato što zna što je Vukovar bio i što je dana.

Osvrnuo se na činjenicu na koju je upozorio i u kolumni, da je prema procjenama Državnog zavoda za statistiku, u zadnjih 10 godina iz Vukovara otišlo 5.500 ljudi.

“Iz takvog Vukovara u koji je Vlada uložila milijarde kuna. Samo, u što je ulagano? U kakav grad je ulagano?”, upitao je Dežulović.

Dodao je je da je ulagano u spomen-kosturnicu, grad za mrtve te da “Vukovar nije grad za žive niti je planirano da bude grad za žive”.

“To je planirano kao grad koji će biti vječna opomena i koji će biti mjera domoljublja za nas ostale Za Vukovarce i one koji sebi to mogu priznati, to nije grad za njih i to znaju ovih 5.500 što su otišli. Njih treba pitati zašto su otišli, sigurno nisu otišli zato što je u Vukovaru dobro uloženih nekoliko milijardi kuna za njihov život”, dodao je.

Dežulovićev tekst oštro su osudili i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, vukovarsko-srijemski HDZ, HVIDR-a RH koja je od nadležnih institucija zatražila očitovanje o postojanju kaznene odgovornosti u Dežulovićevim djelima.

Sa sadržajem kolumne složio se saborski zastupnik Bojan Glavašević, sin legendarnog radijskog urednika i ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića, ubijenog nakon pada Vukovara rekavši da i on već godinama upozorava da je Vukovar sakraliziran umjesto da bude grad za žive, jer na njemu parazitira dio politike.

Tagovi: Boris Dežulović, Vukovar, Domovinski pokret, Domovinski rat
PROČITAJ I OVO
Američki Senat potvrdio Bidenovu kandidatkinju za veleposlanicu u Ukrajini
POTVRDA
Američki Senat potvrdio Bidenovu kandidatkinju za veleposlanicu u Ukrajini
WASHINGTON - Američki Senat jednoglasno je u srijedu odobrio diplomatkinju Bridget Brink za veleposlanicu u Ukrajini, popunivši kritično mjesto koje je prazno već tri godine.
Karamarko: Uskoro će se znati točan iznos odštete koju će Hrvatska morati isplatiti MOL-u
PORUKE
Karamarko: Uskoro će se znati točan iznos odštete koju će Hrvatska morati isplatiti MOL-u
ZAGREB - Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko osvrnuo se na presudu Visokog upravnog suda koja poništila odluku da se nalazio u sukobu interesa zbog čega je napustio dužnosti i kazao da će se šteta koja je nanesena Hrvatskoj možda mjeriti milijardama.
MUP Srbije: Dojave o bombama poslane iz sedam država
OTKRIĆA
MUP Srbije: Dojave o bombama poslane iz sedam država
BEOGRAD - Poruke o postavljenim bombama u Srbiji prethodnih dana poslane su iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije, priopćilo je u srijedu navečer srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.
Elon Musk neće više glasati za demokrate, okreće se republikancima
PORUKE
Elon Musk neće više glasati za demokrate, okreće se republikancima
ZAGREB - Milijarder Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Tesle, rekao je u srijedu da je dosad glasao za demokrate, ali da će u budućnosti glasati za republikance.
Nenad Periš u suzama: Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio
TUŽAN EPILOG
Nenad Periš u suzama: Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio
ZAGREB - "Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE