GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Desetine novooboljelih u Hrvatskoj

Desetine novooboljelih u Hrvatskoj
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 11:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I utorak je donio desetine novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Zarazili su se na svadbi, na maturalnoj, 'čobanijadi'...

Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je ukupno 104 uzorka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus (2 Đakovo, 1 Čepin, 1 Osijek). Svi novooboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba, a ukupan broj aktivno pozitivnih osoba trenutno je 251.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek ukupno je hospitalizirana 21 osoba, dvije manje nego dan ranije, s tim da je jedna osoba i dalje na respiratoru.

Samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za četiri kontakta novooboljelih, a pod tom mjerom na području županije trenutno je ukupno 834 osoba.

Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a prilikom 68 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Na svadbi na području Splitsko-dalmatinske županije na kojoj je bilo oko 150 ljudi zasad je 6 pozitivnih. U Gradu Zagrebu 13 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U 24 sata je testirano 352 osoba. Od 13 pozitivnih je jedna osoba je strani državljanin importiran iz Švicarske, sedam su kontakt već zaraženih, a za pet osoba se izvor zaraze ne zna.

Primorsko-goranska županija danas broji 7 novozaraženih od kojih je jedna liječnica iz KBC-a Rijeka, koja se pridržavala svih epidemioloških mjera na radnome mjestu. Tri osobe povezane su s jednom maturalnom zabavom. Trenutno je u ovoj županiji je 31 zaražena osoba i 74 izliječenih, potvrdjeno je iz županijskog stožera.

U Brodsko-posavskoj županiji je pet novih slučajeva. Četiri pozitivne osobe su kontakti osoba koje su bile na
jednoj svadbi izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija.

Jedna pozitivna osoba povezana je sa javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje 27. lipnja. S obzirom da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, mole se sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri.

Na području Krapinsko - zagorske županije sa današnjim danom evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 5.

Novoevidentirana osoba dolazi s područja Općine Zagorska Sela. U proteklih 24 sata testirano je 39 osoba, od kojih je 37 negativno, 1 je pozitivna i za 1 se čekaju rezultati. S današnjim danom, dosad je ukupno testirano 3229 osoba.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, čobanijada, svadba
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE