GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Davor Filipović: Svi smo upozoravali i govorili da to nije dobar način organiziranja Adventa

Davor Filipović: Svi smo upozoravali i govorili da to nije dobar način organiziranja Adventa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 12:11
Autor: SEEbiz/Jutarnji list
ZAGREB - Iako je podržavao Bandića, Filipović kaže da su u Gradskoj skupštini uvijek upozoravali na sve što nije dobro

"Svi su bili iznenađeni kada su vidjeli uhićenja koja su se dogodila jučer, ali to je pokazatelj da policija i DORH rade neovisno, samostalno, tajno, to je jamac kontinuirane borbe protiv korupcije. Osobno osuđujem svaki oblik devijantnog ponašanja" - poručio je u emisiji Studio4 Davor Filipović (HDZ), zastupnik u Skupštini Zagreba.

Na pitanje zašto je bio iznenađen kada se o mogućim nepravilnostima i aferama već dugo piše i što je kao zastupnik učinio da bi se afere rasvijetlile, Filipović je odgovorio da su u Gradskoj skupštini uvijek upozoravali na sve što nije dobro, ali dio određivanja adventskih kućica uvijek je bio u domeni pokojnog gradonačelnika Milana Bandića kao i realizacija svih gradskih projekata.

"Osobno želim da se uvede red, da grad funkcionira na razini transparentnosti i očekujem to od novog gradonačelnika, no njegovi prvi koraci su daleko od onog što bi trebalo biti... Dobili smo kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zapošljavanje bez javnih natječaja, sve suprotno od nekakvog novog modela upravljanja Gradom Zagrebom."


Kaže da su dva razloga za takvo što - potpuno neznanje ili namjerno kršenje zakona. Ranije su te osobe imenovane, napominje, prema Zakonu o trgovačkim društvima i Zakonu o lokalnoj samoupravi.

Iznenađuje ga, kaže, i šutnja predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića koji se nije jasno odredio prema tome, kao ni SDP.

Upravo je došla vijest o novim uhićenjima, uhićeno je 10 osoba koji su radili u gradskoj upravi. Na pitanje osjeća li odgovornost s obzirom na to da je bio u bliskoj suradnji sa strankom i pokojnim gradonačelnikom Bandićem, Filipović je odgovorio da ne osjeća apsolutno nikakvu odgovornost.

- Sve u životu sam radio časno, pošteno, vjerujem da u životu samo red, rad i disciplina u konačnici mogu dati rezultate, svim svojim studentima uvijek poručujem da budu najbolji što mogu biti, da ulažu u sebi, u svoje znanje kako bi si povećali šanse u životu... Svi smo upozoravali i govorili da to nije dobar način organiziranja Adventa, a podržavali smo samo odluke za koje smo mislili da su korisni za naš grad - rekao je Filipović za HRT.

Tagovi: davor filipović, hdz, saborski zastupnik, uhićenja, USKOK, korupcija
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE